ΛΑΡΙΣΑΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κατάντια: Μετέτρεψαν σε πάρκινγκ το ολοκαίνουριο “πράσινο σημείο” ανακύκλωσης στη Λάρισα! (φωτό)

Πέρασε μόλις ένας μήνας από τη λειτουργία της πρώτης πιλοτικής Γωνιάς Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων στην πλατεία της Νεάπολης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και 1ης Μεραρχίας.

Εκεί, όπου με… κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα στελέχη, παρουσίασαν ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο “εξεζητημένης” ανακύκλωσης μίας σειράς υλικών, ενώ στις παροχές για τους πολίτες συμπεριλαμβάνονταν και χώρος πάρκινγκ για την αυτονόητη μεταφορά των απορριμμάτων.

Στο… Λαρισιστάν όμως που ως θέση πάρκινγκ ορίζεται οτιδήποτε μπορεί να πατήσει πάνω ένα τετράτροχο ή δίτροχο, σχεδόν αμέσως, ο χώρος αυτός έγινε ένα εξαιρετικό σημείο παρκαρίσματος και μάλιστα δίπλα στις καφετέριες, ώστε ο Λαρισαίος να μη περπατάει ούτε εκατό μέτρα μέχρι τον φρέντο καπουτσίνο του…

Το χειρότερο όμως, είναι πως δεν κλείνουν απλά τις θέσεις παρκαρίσματος που υποτίθεται πως θα χρησιμοποιούνται από όσους – ταλαίπωρους – θέλουν να ανακυκλώσουν, αλλά και τους ίδιους τους κάδους ανακύκλωσης παρκάροντας ακριβώς μπροστά τους και μάλιστα κολλητά!

Όχι κύριε δήμαρχε, δεν μας αξίζουν πράσινα σημεία, πράσινα… άλογα μας αξίζουν. Έφιππη αστυνομία σ’ όλη την πόλη. Γιατί σε έναν τόπο που η παιδεία αγνοείται και οι παραίνεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία, το μόνο που απομένει είναι η καταστολή.

Θυμηθείτε το χώρο πριν ακριβώς ένα μήνα:

Και καμαρώστε το τώρα:

Ο δήμαρχος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις