ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Υπογειοποίηση των γραμμών από το σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τη Νέα Σμύρνη εξετάζει ο ΟΣΕ

Πριν το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για το θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται τη Λάρισα και που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δύο ανήλικους ανθρώπους, σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, μόνον το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, κατά τη σημερινή σύσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων με εκπροσώπους των ΡΟΜΑ της συνοικίας, ο κ. Καλογιάννης τους μετέφερε το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, με τους τρεις διευθύνοντες συμβούλους των εταιριών του ΟΣΕ.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο δήμαρχος ενημερώθηκε πως σε περίπου ενάμιση μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τις προθέσεις του ΟΣΕ. Σημειώνεται πως ενόψει της αύξησης του αριθμού των εμπορικών αμαξοστοιχιών που θα διέρχονται την πόλη στο προσεχές διάστημα, έχει ζητηθεί από τη δημοτική αρχή να προκριθεί η παράκαμψη της πόλης για το εμπορικό έργο, με νέα σιδηροδρομική γραμμή κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη όμως, τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών σιδηροδρόμων, ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη πως εξετάζεται και η λύση της υπογειοποίησης τμήματος των γραμμών που διέρχονται τη Λάρισα, από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού κοντά στη Φαρσάλων, μέχρι και τη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Για το υπόλοιπο τμήμα από τον σταθμό του ΟΣΕ μέχρι και το Μεζούρλο δεν εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ήδη υπάρχουν δύο υπόγειες διαβάσεις (Φαρσάλων και Εχεκρατίδας).

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις