ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βαρουφάκης από Λάρισα: «Εποικοδομητική ανυπακοή για να σταματήσει η σκοτοδίνη»! (ΦΩΤΟ)

Σε εποικοδομητική ανυπακοή κάλεσε τον ελληνικό αλλά και τους ευρωπαϊκούς λαούς, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Χατζηγιάννειο, ο γνωστός οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, μίλησε σε εκδήλωση του πανευρωπαϊκού σχηματισμού στον οποίο είναι συνιδρυτής, Diem25, αναφέροντας ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την μετατροπή του σε πολιτικό κόμμα, με αρχικό ορίζοντα τις Ευρωεκλογές του 2019.

Ειδικότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε δύο απειλές για τη χώρα μας : Η μία είναι η απειλή και η αυταπάτη ότι αν συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα, ότι έρχεται η ανάκαμψη και η άλλη απειλή είναι η απειλή της αποδόμησης της Ευρώπης, και της άρνησης βασικών κεκτημένων της χώρας μας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Θεωρούμε ότι η Τρίτη και μοναδική λύση που μπορεί να αποσοβήσει την ερημοποίηση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αποδομείται είναι, με δύο λέξεις, αυτό που ονομάζουμε στο Diem25 εποικοδομητική ανυπακοή.

Είναι απαραίτητο να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις και ταυτόχρονα να λέμε ΟΧΙ στη συνέχιση αυτής της κωμωδίας. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας οι επιχειρηματίες, ιδίως οι μικρομεσαίοι να πληρώνουν το 75 % του καθαρού τους τζίρου σε ασφαλιστικές εισφορές και στην εφορία. Αυτό πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ στο Eurogroup που επιμένει σε πολιτικές που ακόμα και ο πρόεδρός του παραδέχτηκε ότι ήταν καταστροφικές και ήτανε μάλιστα και επίτηδες καταστροφικές!

Ήρθε η στιγμή να πούμε ΟΧΙ στον παραλογισμό, ΝΑΙ σε μια νέα Ευρώπη, ΝΑΙ σε αυτό που εμείς ονομάζουμε εποικοδομητικός ευρωπαϊσμός, που ξεκινάμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει το  Diem 25 στην μετατροπή του σε ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα μετατραπούμε σε πολιτικά κόμματα σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Στόχος μας είναι οι Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019 και ξεκινάμε σήμερα, εδώ από τη Λάρισα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «το 2015 δεν έδειξε η κυβέρνηση ανυπακοή. Ο ελληνικός λαός έδειξε ανυπακοή, ψήφισε 62 % ΟΧΙ και δυστυχώς το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και μετά ήρθε η παραίτησή μου. Και βεβαίως η συνέχιση της σκοτοδίνης».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Ρεπορτάζ: Μενέλαος Κατσαμπέλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις