Βασίλης Ραούλης

Σύγχρονοι «ιεροεξεταστές»

Στην  κατά τ’ άλλα σεμνή και «καθώς πρέπει» κοινωνία μας, εύκολα γίνεται πρόσωπο της ημέρας, δεχόμενη έναν απίστευτο κοινωνικό κανιβαλισμό, μια απλή δασκάλα ενός σχολείου, η οποία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έκανε το λάθος (!) να περιποιηθεί τον εαυτό της και το ακόμη μεγαλύτερο λάθος μην είναι χοντρή , άσχημη και κακοντυμένη (για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα απολύτως με τις “ χοντρές, άσχημες και κακοντυμένες” ).

Οι παντός τύπου κομπλεξικοί , ματάκηδες και προβληματικοί ανακάλυψαν το «θύμα» τους και με την ευκολία που σου δίνει η χωρίς μέτρο καταγγελιολογία, το διέσυραν μέχρι τέλους. Εννοείται ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν την τιμητική τους για άλλη μια φορά.

Και τι δεν της σύρανε! «Μπάζο», «φτιαγμένη», «μπουζουκόβια» … εύκολοι χαρακτηρισμοί από εκείνους και εκείνες που δήθεν… ένοιωσαν προσβεβλημένοι από την παρουσία της στην παρέλαση! Δήθεν λέω, για τους κάθε λογής σαλιάρηδες και υποκριτές που την επόμενη στιγμή θα έστρεψαν το βλέμμα τους αναζητώντας κάποια ελκυστική γυναίκα για να ικανοποιήσουν τη μακρά εντός του γάμου τους … πείνα!

Η πιο βλακώδης έκφραση ενός υποτιθέμενου «πατριωτισμού» συνάντησε την πιο προκλητική μορφή του ψεύτικου «καθωσπρεπισμού» αλλά και την απίστευτη υποκρισία ενός κομματιού της κοινωνίας, που εθισμένο σε εικόνες life style εύκολα μετατρέπεται σε κριτής των πάντων και κυρίως αυτών που δεν μπορεί να φτάσει.

Στην πυρά των υποκριτών η νεαρή δασκάλα γιατί η ένδυσή της δεν συμβάδιζε με το νόημα της επετείου! «Τιμάμε τους νεκρούς μας στην παρέλαση δεν κάνουμε πασαρέλα» αναφώνησαν οι υπερπατριώτες, που έπνιξαν τον πόνο τους στα τσίπουρα αμέσως μετά, γιατί έτσι προστάζει η … ημέρα. «Τι θα διδάξει στα παιδιά μας» αναρωτήθηκαν οι άλλοι, που θυμήθηκαν τη εποχή του «κρυφού σχολείου» και που σίγουρα δεν θα άφησαν ποτέ ασχολίαστη την «άσχημη» δασκάλα των παιδιών τους.

Στην πυρά η νεαρή δασκάλα γιατί ήταν χτενισμένη και όμορφη.

Στην πυρά γιατί προφανώς δεν έμοιαζε στις συζύγους των «διαμαρτυρομένων»…

 Έτσι απλά όπως αρμόζει σε εκφραστές ενός απίστευτου σκοταδισμού, ενός έρποντα ρατσισμού και κοινωνικού φασισμού, έκαναν το καθήκον τους «πυροβολώντας» άλλον ένα εχθρό του Έθνους. Διασύροντας έναν άνθρωπο που τον μάθαμε για αυτό τον λόγο, αποδεικνύοντας ότι το 2017 ένας καινούργιος Μεσαίωνας ανατέλλει. Πιο επικίνδυνος από ποτέ.

Γι’ αυτό είμαι με αυτούς που μπαίνουν στο μάτι των σύγχρονων «ιεροεξεταστών», των υποκριτών και των πραγματικά αθλίων αυτής της κοινωνίας.

Του Βασίλη Ραούλη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις