Παρασκήνιο

Η αναφορά για τα ΑμεΑ και η δέσμευση

 «Επιτρέψτε μου τέλος μια σύντομη αναφορά στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που είναι μια αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας στα πλαίσια του Συντάγματος απέναντι στους μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στις οικογένειές τους και καλύπτει έναν μαθητικό πληθυσμό ο οποίος περίπου αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού. Στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατασπαταλήθηκαν οι πόροι του ΕΣΠΑ που πήγαιναν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην Ειδική Αγωγή, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση και αποδομώντας τις έννοιες της ένταξης, της ενσωμάτωσης, της συνεκπαίδευσης, της συμπερίληψης, των ίσων ευκαιριών».

Ο Χρήστος Κέλλας, δεν “ξέχασε” να συμπεριλάβει στην εμπεριστατωμένη ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ για την Παιδεία και την Ειδική Αγωγή, με την αν. Εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης, Σοφία Ζαχαράκη, αφού συνεχάρη τον Λαρισαίο πολιτικό, να παίρνει την… πάσα και να δεσμεύεται ότι η Ειδική Αγωγή θα ενταχθεί ως ξεχωριστός τομέας σε ένα από τα προσεχή προσυνέδρια.

Ακολούθησε ένα “ζεστό” χειροκρότημα από το ακροατήριο, στις πρώτες καρέκλες του οποίου βρίσκονταν και ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Γιατί το προφανές δηλαδή που σήμερα αποτελεί ζητούμενο, αφού κάποιοι αρνούνται να εμπεδώσουν ότι το πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας και μιας δημοκρατικής χώρας φαίνεται στην ποιότητα ζωής που παρέχει στα άτομα με αναπηρία..

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις