ΛΑΡΙΣΑ

Με λαρισινή συμμετοχή η Ολομέλεια των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της Χώρας.

Στις τοποθετήσεις του οι Πρόεδροι των Συλλόγων μετέφεραν τις προτάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για αγωνιστική δράση.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η μη θεσμοθέτηση   από την κυβέρνηση ,παρά τις δεσμεύσεις της,  της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο  και η  πρόθεση της  κυβέρνησης να μετατραπούν τα  τμήματα  των Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκόμων σε Α.Ε.Ι., ως Τμήμα Προσχολικής Αγωγής με  δυσμενείς επιπτώσεις  σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών. Ειδικά για το δεύτερο θέμα τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση.

Επίσης τονίστηκε ότι οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί, οι μεταθέσεις ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες,  τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο και  η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες (αναπληρωτές άστεγοι, σε αρκετές περιοχές της χώρας, και με τεράστια προβλήματα σίτισης).

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση ,υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ.

Τέλος τονίστηκε ότι πρέπει να ζητηθεί η απόσυρση του Π.Δ. 79/2017 , να κηρυχθεί απεργία –αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης, ενώ τονίστηκε και η αντίθεση  στη θεσμοθέτηση  του «πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας»

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ σε συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την παραπέρα δράση.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» και Ελασσόνας Παπαποστόλου Δημήτριος και Παπαδοπούλου Ευαγγελία αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις