ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έξι μέρες σεμινάρια hollywood με τον Steven Bernstain

Με στόχο την δημιουργία  κινηματογραφικό στούντιο HOLLYWOOD στη ΣΥΡΟ

Eνός ιδιαιτέρως εντατικού  σεμιναρίου κινηματογράφου στο νησί της Σύρου ηγείται και διδάσκει αυτό το διάστημα ο βραβευμένος Αμερικανός σεναριογράφος και  σκηνοθέτης Στίβεν Μπερνστάιν.

Στο αυστηρά περιορισμένων θέσεων κινηματογραφικό  σεμινάριο επιλέχθηκε να συμμετάσχει και ο νεαρός Λαρισαίος σκηνοθέτης Ηλίας Μάντης ο οποίος μας μεταφέρει τις εξαιρετικές του εντυπώσεις  τόσο από το υψηλότατο επίπεδο και την ποιότητα των μαθημάτων όσο και από τον ίδιο τον ΜΠΕΡΝΣΤΑΙΝ  του οποίου η απλότητα του αλλά και η μεταδοτικότητα του είναι μοναδική.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν  8ωρο καθημερινό μάθημα,(διδάσκει μόνο ο ίδιος Μπέρνσταιν) από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, και συμμετέχουν  περιορισμένος αριθμός αγγλόφωνων Ελλήνων φοιτητών κινηματογράφου και διεθνείς φοιτητές .

Οι διαλέξεις του Μπερνστάιν είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου κινηματογραφικού στούντιο και μιας διεθνούς κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

Οι διαλέξεις του Μπερνστάιν είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διοργανώνω ένα  εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο. Αυτό το μάθημα είναι μια χειρονομία της απόλυτης δέσμευσής μου προς τη δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής στο νησί” δήλωσε ο Στίβεν Μπερνστάιν.

Ο Στίβεν Μπερνστάιν είναι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος, λέκτορας και συγγραφέας.

Ο Μπερνστάιν γύρισε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Monster» με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Magic City», για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award).

Ο Μπερνστάιν έλαβε επίσης το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας «Decoding Annie Parker».

Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας με τίτλο «Dominion», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μαλκοβιτς, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Είναι επίσης ο συγγραφέας του best seller βιβλίου «Film Production», που καταπιάνεται με τη διαδικασία της δημιουργίας ταινιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις