ΛΑΡΙΣΑ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στο Γιορτή Κάστανου στη Σκήτη Αγιάς

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Σκήτης Αγιάς  συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για το κάστανο και τα τοπικά προϊόντα.

Μοίρασαν παραδοσιακούς σπόρους που καλλιέργησαν  και συνέλεξαν και μοιράστηκαν με τους ενδιαφερόμενους την εμπειρία τους πάνω στην καλλιέργειά τους.

Ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργάνωσε την αγροτουριστική, πολιτιστική καστανογιορτή «Τα δώρα της γης», πλαισιωμένη με Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και πληθώρα ποικίλων εκδηλώσεων.

Η εν λόγω γιορτή αποτελεί πλέον θεσμό για τον νομό Λάρισας, αφού πέραν της δεκατετράχρονης πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Στόχος της είναι η παρουσίαση, προβολή και προώθηση των εκλεκτών προϊόντων του τόπου, όπως το κάστανα, τα μήλα, τα αχλάδια και οι ελιές, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με την έκθεση αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων.

Στις 12 το μεσημέρι  χορευτικά τμήματα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα χόρεψαν δημοτικούς χορούς συνοδευόμενοι από τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη.

Στους επισκέπτες πρόσφεραν κάστανα ψητά, προσφορά των ντόπιων παραγωγών, άφθονο κρασί, αλλά και τσίπουρο προσφορά του οινοποιείου «Βρυσσά».

Στήθηκε μαγειρείο από το ΙΕΚ Μαγειρικής «ΑΚΜΗ», με επικεφαλής τον μάγειρα Θάνο Καλογιάννη, που μαζί με τους μαθητές του μαγείρεψαν ενώπιον του κοινού.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν τα καλύτερα φα­γητά και γλυκά που ετοιμάστηκαν από τις γυναίκες του συλλόγου

Στη μεγάλη αυτή γιορτή πήραν μέρος πολλοί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών παρασκευασμάτων, εργαστήρια μεταποιημένων προϊόντων, οικολογικών καλλυντικών, σαπουνιών, κηραλοιφών, χειροποίητων δημιουργιών και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις