ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές βραβείο για την Λαρισαία ζωγράφο Ιφιγένεια Σδούκου

Η Ιφιγένεια Σδούκου, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα απέσπασε το 1ο Βραβείο στην 6η Τριενάλλε Ταπισερί του Atelje 61 στην Σερβία, στο πιο ολοκληρωμένο διεθνές πρόγραμμα ταπισερί, με το έργο της “Waiting for Oddysseus” 2015 (2,10 x 40 cm) x 3, cotton, wool yarn, twine, paper, clay, mixed media.

Η Τριενάλλε περιλάμβανε 65 έργα, 57 καλλιτεχνών από 22 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.

Συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Ηνωμένες Πολιτείες, Δανία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ρωσία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Ελβετία, Ελλάδα και Σερβία.

Η Ιφιγένεια Σδούκου αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Μουσείο Λαϊκής Λαϊκής Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων και σε ιδιωτικές συλλογές. Συνεργάστηκε σαν εικονογράφος με τον εκδοτικό οίκο «Ανέμη». Σχεδίασε αφίσες και εξώφυλλα δίσκων. Ζει και εργάζεται στην Λάρισα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις