ΛΑΡΙΣΑ

Υποψήφια με τον Αντώνη Γραβάνη η δικηγόρος Ελευθερία Β. Σαργκάνη – Εξάρχου

Στη σχετική δήλωση επισημαίνονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου για τους πολλούς πολίτες είναι μια απλή διαδικασία εκλογής ορισμένων προσώπων στη διοίκηση του συλλόγου για τη διεκπεραίωση των τρεχουσών αναγκών του και τίποτα περισσότερο. Για τους δικηγόρους όμως, είναι η πεμπτουσία της επαγγελματικής τους ζωής.

Ως μαχόμενη δικηγόρος ζω και αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και την απογοήτευση των συναδέλφων για τα σοβαρά ζητήματα του    κλάδου, αλλά και ευρύτερα της Δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια, το  δικηγορικό λειτούργημα βάλλεται και η ανθρώπινη προσωπικότητα του δικηγόρου καταδυναστεύεται, ενώ καταλύεται βάναυσα η ελευθερία κινήσεων που πρέπει να έχει μέσα στο χώρο που δραστηριοποιείται. Αυτή η κατάσταση ανάγκασε πολλούς συναδέλφους να επιλέξουν την πύλη της εξόδου από το σώμα και πολλούς περισσότερους να το σκέπτονται.

Ο δικηγόρος ως άμεσα συμπράττων στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης μαζί με το Δικαστή, πρέπει να τυγχάνει τουλάχιστον του οφειλόμενου σεβασμού εκ μέρους της πολιτείας και όχι να καταρρακώνεται από τα δημευτικά φορολογικά και ασφαλιστικά φορτία, που σαν χιονοστιβάδα έχουν συσσωρευθεί πάνω του και δεν τον αφήνουν να ανασάνει. Η πραγματικότητα της υπαρξιακής ανησυχίας για το αύριο αναδύεται σε κάθε βήμα της σταδιοδρομίας μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και οι υποχρεώσεις μας αβάστακτες. Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για παρανοήσεις και αποκλίσεις από τη συνεπή και ανυποχώρητη υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η απόλυτη ευθύνη ανήκει σε εμάς τους ίδιους. Σε εμάς, που πρέπει να χαράξουμε ελεύθερα και υπεύθυνα την πορεία του δικηγορικού λειτουργήματος με τον αγώνα μας απέναντι στην ασυδοσία εκείνων που θέλουν να μας εξαφανίσουν.

Με αυτές τις σκέψεις και με τη φιλοδοξία της προσφοράς  προς το Σύλλογο, αλλά κυρίως προς το Δικηγόρο που καθημερινά μάχεται στις αίθουσες και τους διαδρόμους των δικαστηρίων, αλλά και στους δρόμους της πόλης, κατέρχομαι ως υποψήφια σύμβουλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Στηρίζω τον Αντώνη Γραβάνη για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, έναν ικανότατο άνθρωπο με ήθος, αρχές, όραμα και μαχόμενο συνάδελφο με μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία και ευελπιστώ να τύχω της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μου.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Β. ΣΑΡΓΚΑΝΗ-ΕΞΑΡΧΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις