ΛΑΡΙΣΑ

Επιτυχημένη η 13η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  η 13 γιορτή ακτινιδίου Πυργετού Αιγάνης στην διασταύρωση Πυργετού με εθνική οδό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον  καθιερωμένο αγιασμό από τον αιδεσιμότατο Πατέρα Αλέξανδρο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ,ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ,ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας ,εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βασίλης Νταλαπάσχας,  εκπρόσωπος ομάδας παραγωγών Αιγάνης κ. Νίκος Χριστοδούλου  , ο κ. Δημήτρη Σταυρίδης Προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας ,στο τέλος των ομιλιών ακολούθησαν

Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου:

Σεβαστέ Πατέρα Αλέξανδρε, Κύριε Περιφερειάρχη, κ.κ. βουλευτές, κύριοι πρόεδροι τ. συμβουλίων, συνάδελφοι στην αυτοδιοίκηση, κ.κ. Πρόεδροι Αγροτικών συνεταιρισμών Πυργετού – Αιγάνης, κυρία πρόεδρε του συλλόγου γυναικών Πυργετού, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί δημότες, φίλοι και φίλες .Σας καλωσορίζουμε στη 13ηΓιορτή Ακτινιδίου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πυργετός και Αιγάνη έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό, όπως και κάθε Φθινόπωρο άλλωστε. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι ένα εξαίσιο προϊόν που ενισχύει την υγεία του ανθρώπου, λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του και βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Επίσης συμβάλλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια καθώς και στον πρωτογενή τομέα.
Σαν δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σ΄ ένα τομέα όπως ο πρωτογενής που χρειάζεται διαρκή στήριξη, ενίσχυση, προβολή και ανταγωνιστικότητα. Είναι χαρά μας να βλέπουμε πολλούς νέους να ασχολούνται με την αγροτική οικονομία και είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε κάθε χρόνο τις στρεμματικές εκτάσεις να αυξάνονται και τις υπάρχουσες ομάδες παραγωγών να προοδεύουν, να μεγαλώνουν και να σχεδιάζουν πέρα από την παραγωγή, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Εμείς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Ήδη με την λειτουργία του Αρδευτικού Δικτύου Πυργετού – Αιγάνης δόθηκε η δυνατότητα άρδευσης σε εκατοντάδες στρέμματα που πλήττονταν από υφαλμύρωση. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τα ακτινίδια, όπως λένε οι παραγωγοί «ξαναγεννήθηκαν».

Στηρίζουμε τη δράση των παραγωγών ενισχύοντας τις υποδομές, εκπονούμε και επικαιροποιούμε αρδευτικές  μελέτες για την αρδευτική δυνατότητα και επάρκεια, προβάλλουμε και διαφημίζουμε αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον παραγωγό. Ο αγρότης που καλλιεργεί τη γη υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, που άλλοτε χαίρεται και άλλοτε λυπάται. Κατανοούμε απόλυτα τις αγωνίες του. Γι΄ αυτό ερχόμαστε  να διατηρήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας και της προσπάθειας. Χαιρόμαστε που κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των ακτινιδιοπαραγωγών είναι και λίγο καλύτερα παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω θερμά όσους συμμετέχουν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ΔΟΠΑΠΕΠΤ, της τοπικές κοινότητες Πυργετού – Αιγάνης , Αγροτικούς Συλλόγους, το νεοσύλεκτο και δραστήριο Σύλλογο γυναικών Πυργετού, τους χορηγούς, τους μαζικούς φορείς και όλους τους παραγωγούς της περιοχής που με την ευαισθησία τους και την εργατικότητά τους προσδίδουν υψηλή αξία σ’ αυτό το αγροτικό προϊόν, που έχει ήδη ιδιαίτερη θέση στις επιλογές μας .
Ευχαριστώ όμως ιδιαίτερα όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα. Την παρουσία σας την εκλαμβάνουμε ως ένδειξη τιμής των ακτινιδιοπαραγωγών Πυργετού – Αιγάνης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια σε συνεργασία με το δήμο βρίσκται δίπλα στους αγρότες που στην πιο δύσκολη στιγμή που διέρχεται η χώρα, δίνουν ζωή στην τοπική οικονομία.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, αναφέρθηκε στα αρδευτικά έργα, στους αγροτικούς δρόμους και στα υπόλοιπα μικρότερα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια για τους αγρότες της περιοχής, σημειώνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να διεκδικεί μείωση φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών, κόστους ενέργειας αλλά και κόστους παραγωγής.

Χρήστος Κέλλας Βουλευτής ΝΔ:

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού, όπως υποστήριξε «μετά από μεγάλο διάστημα ύφεσης,  όχι μόνο δεν πράττουμε, ως χώρα, τα αυτονόητα, αλλά βλέπουμε εγκλωβισμένους σε παρωχημένες ιδεοληψίες πολιτικούς, να αποπειρώνται να ανατινάξουν και τις τελευταίες γέφυρες οικονομικής αντίστασης της χώρας, εμείς σαν ΝΔ θα είμαστε δίπλα στον αγρότη παραγωγό εμείς σαν ΝΔ δεν είχαμε αυτήν την φορολογία που υπάρχει τώρα  ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος , ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρατέγος ,οι αντιδήμαρχοι κ. Αχιλλέας Διψάνας ,Αστέριος Σαίτης ,Κώστας Νταφούλης , ο επικεφαλής  της αντιπολιτευσης στο Δ. Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης ,Θωμάς Τζέκας ,Γεώργιος Νικολάου ,Ευθύμιος Μπουζέκης ,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαίνας και Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης ,οι πρόεδροι του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη και Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας ,ο υποδιοικητής του Α.Τ Τεμπών κ. Σταύρος Ευαγγελίδης ,διευθυντές σχολείων του Πυργετού ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .
Επιστολή όπου χαιρετίζουν την εκδήλωση και δεν μπορέσανε να παραβρεθούν στείλανε οι βουλευτές κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Μάξιμος Χαρακόπουλος .

Στην λήξη της εκδήλωσης χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου . Ακόμη στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία ο επισκέπτης να δοκιμάσει διάφορα μικρά εδέσματα από ακτινίδιο από  τον νεοσύστατο Σύλλογο Γυναικών Πυργετού καθώς και διάφορες γεύσεις  από τον σεφ Λευτέρη Κουτσιμάνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις