ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση για τον Αντιστασιακό Τύπο της Θεσσαλίας

Η Λάρισα, η Κατοχή και η Απελευθέρωση μέσα από τις τοπικές αντιστασιακές εφημερίδες

Ένα σπάνιο αρχειακό υλικό από αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν στην Λάρισα, αλλά και σε αρκετά χωριά του νομού, από τις τοπικές οργανώσεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ αλλά και του ΚΚΕ την περίοδο της γερμανικής κατοχής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Λαρισαίοι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 7:30 μ. μ. στην έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Πρόκειται για μια έκθεση με μεγάλη ιστορική αξία, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς κατακτητές.

Για το υλικό της έκθεσης, αλλά και για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο ιστορικός – ερευνητής Νίκος Χατζηδημητράκος, ο οποίος θα παρουσιάσει με ντοκουμέντα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και τον σπουδαίο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης του λαού της Θεσσαλίας.

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης είναι από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηδημητράκου και του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργου Πετρόπουλου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις