ΛΑΡΙΣΑ

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Λάρισας

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Aχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας “Ο Άγιος Αχίλλιος”.
Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τους Καθηγητές, τα μέλη του Δ.Σ. και τους μαθητές της Σχολής,  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου που επιτελούν, εκφράζοντας ευχαριστίες πολλές, αλλά  και την αγάπη του προς όλα τα στελέχη της Σχολής, δηλαδή προς τον Διευθυντή κ. Ηλία Παπαδόπουλο, τους σεβαστούς και σπουδαίους Καθηγητές, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και προς τους μαθητές αυτής.
Τόνισε την σπουδαιότητα και την βαρύτητα του έργου του Ιεροψάλτου, ως διαχρονικού εκπροσώπου του λαού, από τα αρχαία ακόμη χρόνια -όπως αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη, προτρέποντας να γίνεται η ψαλμωδία ενσυναίσθητα και από καρδίας, δηλαδή ο ψάλτης, πρώτος αυτός, να βιώνει τα ιερά λόγια που το Άγιο Πνεύμα βάζει στο στόμα του.
Στην συνέχεια, ο Σχολάρχης κ. Ηλίας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους των παρευρισκομένων Καθηγητών, Συμβούλων και μαθητών τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο για την αγάπη και το ενδιαφέρον που πάντοτε έχει για την Σχολή, και τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι καθηγητές με πολύ ζήλο και ευθύνη θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο και συνάμα ευλογημένο διακόνημα που τους ανέθεσε η Εκκλησία.
Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην αυξημένη προσέλευση παιδιών, τόσο στα τμήματα της Σχολής, όσο και στο τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας, κλείνοντας με έναν σύντομο απολογισμό της λειτουργίας των Παραρτημάτων της Σχολής στον Τύρναβο, στον Πλατύκαμπο και στη  Γιάννουλη.
Η εκδήλωση έκλεισε με ψαλμούς και ύμνους από τους μαθητές και τους καθηγητές της Σχολής.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις