ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα ροζ η Ιατρική – Καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (ΦΩΤΟ)

Το κτήριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου φωταγώγησε για μία ακόμα χρονιά το βράδυ της Παρασκευής ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στον γυναικείο πληθυσμό, αν και, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό, συναντάται και στους άνδρες, σε αναλογία 1 έως 2 ανά 200 γυναίκες που εμφανίζουν τη νόσο.

Στην Ελλάδα, περίπου 4.500 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από τη συγκεκριμένη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 στις 6, παρατηρείται όμως αυξητική τάση των περιστατικών.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης, εκτός από τον συμβολικό φωτισμό του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, η γνωστή ροζ κορδέλα – σύμβολο στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ χορευτικές ομάδες χόρεψαν zumba.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

bty
bmd
bty

newsroom onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις