ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτο: Ο Ερντογάν «βάφτισε» Ρωμαίο τον αρχαίο φιλόσοφο Διογένη

Γκάφα ή λάθος από πρόθεση για να προκαλέσει; Το βέβαιο είναι πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε για ακόμη μία φορά να προσελκύσει πάνω του τα φώτα και να προκαλέσει.

Αυτή τη φορά αποκάλεσε Ρωμαίο τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, Διογένη, που ήταν ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας. Ήταν αυτός που χρησιμοποιούσε τον αστεϊσμό και το λογοπαίγνιο ως μέσο για τα διδάγματά του και πίστευε ότι η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται στη φυσική ζωή και πως μόνο με την αυτάρκεια, τη λιτότητα, την αυτογνωσία και την άσκηση μπορεί κανείς να την εξασφαλίσει.

«Όπως ο “Ρωμαίος” ο Διογένης έψαχνε στο φως της ημέρας, με κερί, ανθρώπους, έτσι κι εμείς ψάχνουμε δικαιοσύνη στον κόσμο. Δυστυχώς στον κόσμο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ειδικά στην οικονομία ζούμε σε ένα κόσμο όπου εκείνος που είναι πιο ισχυρός είναι εκείνος που έχει και το δίκιο» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας σε forum της κρατικής τηλεόρασης, Trt World τονίζοντας, μάλιστα, ότι δεν θέλει να ζει σε έναν τέτοιο κόσμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και πάλι εναντίον της Γερμανίας για το θέμα του ΡΚΚ και της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι έστειλαν 4.500 φακέλους στη Γερμανία για το ΡΚΚ και δεν πήραν απάντηση για κανένα. «Εγώ θα μιλήσω δίνοντας ονόματα. Δεν έχει νόημα να μιλάω με υπονοούμενα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για τις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως όταν πήγε εκεί είχαν διαδήλωση εναντίον του το ΡΚΚ και η οργάνωση FETO (γκιουλενιστές) και μια άλλη ομάδα έκανε διαδήλωση υπέρ του Τούρκου προέδρου. Η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που διαδήλωναν υπέρ του Ερντογάν και δύο του ΡΚΚ, ωστόσο αργότερα άφησε τους συλληφθέντες του ΡΚΚ ελεύθερους, όχι όμως και εκείνους που διαδήλωσαν υπέρ του, όπως είπε. Κατηγόρησε ακόμη τις ΗΠΑ επειδή εξακολουθεί να επιτρέπει στον Φετουλάχ Γκιουλέν να ζει στο έδαφός τους.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις