ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πόσα είναι τελικά τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Λάρισας;

Θέμα συζήτησης στην εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα της περιοχής έγινε την Πέμπτη ο αριθμός των κενών που υπάρχουν, ακόμα και ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας.

Είναι πράγματι 49 Γενικής Αγωγής και άλλα 36 Ειδικής Αγωγής, όπως έδωσε στη δημοσιότητα ο τοπικός σύλλογος δασκάλων, λιγότερα όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της διοίκησης ή και περισσότερα όπως ισχυρίζονται άλλοι, καθώς στη σχετική λίστα δεν προστέθηκαν και όσα υφίστανται στη Γερμανική γλώσσα;

Η αλήθεια είναι ότι κενά υπάρχουν, αν και δεν προκαλούν σοβαρή δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των σχολείων.

Αλήθεια είναι επίσης ότι έγιναν ενέργειες για την κάλυψη κάποιων από αυτά τα κενά τις προηγούμενες μέρες.

Ορθόν είναι παράλληλα το γεγονός ότι κάποιες κενές ώρες, από την 11η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, καλύπτονται είτε με συνδιδασκαλία, είτε με … γυμναστές!

Εκτιμάται επίσης ότι μεγάλος αριθμός των κενών Ειδικής Αγωγής, για την παράλληλη στήριξη, θα καλυφθεί τις επόμενες μέρες, καθώς έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλι για 935 προσλήψεις αναπληρωτών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την ιστορία, επίσης, δάσκαλοι λείπουν κυρίως σε περιφερειακά σχολεία, ενώ εκπαιδευτικοί Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής, δεν υπάρχουν σε αρκετά σχολεία στην πόλη της Λάρισας.

Το θέμα θα έχει πάντως και συνέχεια, τόσο γιατί αναμένεται απάντηση από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, όσο και γιατί έφτασε πλέον στη Βουλή με τη σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα.

newsroom onlarissa.gr      

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις