ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σιωπηλός γάμος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Την επόμενη Κυριακή 22/10/2017 και στις 8 μ.μ. θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας, η ρουμάνικη ταινία «Σιωπηλός γάμος», του 2008 , σκηνοθετικό ντεμπούτο του Οράτιου Μαλέλε. Πρωταγωνιστούν: Μέντα Αντρέα Βικτόρ, Αλεξάντρου Ποτοκεά και Βαλεντίν Τεοντοσίου. Διάρκεια: 90 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η προβολή θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας.

Το 1953, σε ένα μικρό χωριό της Ρουμανίας ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όλο το χωριό βρίσκεται επί ποδός για τις προετοιμασίες για το μεγάλο γλέντι, στο οποίο είναι όλοι καλεσμένοι. Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους μια πομπή οχημάτων του Ρωσικού Στρατού και τους ανακοινώνει πως ο Στάλιν πέθανε. Κηρύσσεται Εθνικό Πένθος και ο επικεφαλής του στρατιωτικού αποσπάσματος τους απαγορεύει να γλεντήσουν. Αυτοί όμως αποφασίζουν ότι τίποτα δεν θα διακόψει τη χαρά τους και αποφασίζουν να γιορτάσουν το γάμο των παιδιών τους στα  βουβά. Πολιτική σάτιρα, ηθογραφία, μαγικός ρεαλισμός, βουβό σινεμά και κωμωδία αλά Κουστουρίτσα συναντιούνται σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα με πολλές ιδέες, ευφυή ξεσπάσματα και σωστό αφηγηματικό τέμπο.

Ο Σιωπηλός Γάμος είναι μια γοητευτική ταινία, μοντέρνα και «παλιομοδίτικη», κωμική και δραματική, αστεία αλλά και πολύ σοβαρή, με θέμα τον τραγικό, ανώνυμο άνθρωπο της ιστορίας. Αν και πικρή, η ταινία είναι αισιόδοξη, αφού μας δείχνει πως η τρομοκρατία της όποιας εξουσίας δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της αληθινής ζωής. Ο σκηνοθέτης χορεύει με την κάμερα του και καθοδηγεί τους ηθοποιούς του σαν να παίζουν σε μια συναρπαστική λαϊκή όπερα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις