ΛΑΡΙΣΑ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι δάσκαλοι – Έκτακτη συνέλευση από τον σύλλογο της Λάρισας

Έκτακτη γενική συνέλευση, χωρίς μεγάλη συμμετοχή όμως, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», σε αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Όπως επισημάνθηκε στη συνέλευση, «οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί.

Η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες.

Οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο.

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις,  αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών)».

Η κατεύθυνση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι προς τις κινητοποιήσεις, με προτάσεις για συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας και απεργίες, το επόμενο διάστημα.

Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στην ολομέλεια των προέδρων όλων των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις