ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα τιμωρεί γονείς παιδιών που μετέχουν σε πορείες κατά του Πούτιν!

Το ενδεχόμενο να τιμωρούνται οι γονείς των παιδιών που μετέχουν σε διαδηλώσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν μελετούν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Τιμούρ Βαλιούλιν είπε ότι η συμμετοχή νέων ανθρώπων σε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια των αρχών προκαλούν «ανησυχία» στην κυβέρνηση, κι ότι εξετάζεται η πιθανότητα να θεωρούνται «υπόλογοι» οι διοργανωτές, οι γονείς και οι δάσκαλοι τους.

Τον περασμένο Μάρτιο το «Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς» (FBK) του Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετικού στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης, είχε διοργανώσει μαζικές διαδηλώσεις σ’ ολόκληρη τη Ρωσία.

«Ανησυχούμε με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων σε μη συντονισμένες δράσεις στους δρόμους. Το ποσοστό των νέων διαδηλωτών αυξάνεται. Ο συνεχώς μειούμενος μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων προκαλεί ανησυχία», είπε ο Βαλιούλιν. «Πρέπει να σκεφτούμε μήπως μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις ή αλλαγές ώστε να θεωρούνται υπόλογοι τόσο οι διοργανωτές και οι γονείς των μαθητών που μετέχουν, όσο και οι καθηγητές τους».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βαλερί Ριαζάνσκι λέει ότι η ρωσική Βουλή προσπαθεί εδώ και κάποιο διάστημα να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Όπως τιμωρούνται οι γονείς αν συλληφθεί το παιδί τους να κλέβει ένα αυτοκίνητο, θα πρέπει να θεωρούνται υπόλογοι αν τα παιδιά τους εμπλέκονται σε ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση των αρχών», είπε.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως είναι φυσικό, αντιδρούν. «Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να ελέγχουν αυτά που συμβαίνουν εκτός σχολείου. Αυτοί που προτείνουν να οδηγούνται οι γονείς κι οι δάσκαλοι στη Δικαιοσύνη δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι το θέμα», είπε η Γκαλίνα Μερκούλοβα, πρόεδρος της Πανρωσικής Ένωσης Εκπαιδευτικών.

Πριν από λίγες μέρες εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μόσχας ανήμερα των γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι διαδηλώσεις προγραμματίζονταν αρχικά για την ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσου προέδρου, την Αγία Πετρούπολη, αλλά επεκτάθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα και άλλες πόλεις μετά τη φυλάκιση του Ναβάλνι και του επικεφαλής της καμπάνιας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη διαδήλωση στη Μόσχα μετείχαν περίπου 700 άτομα, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα συνελήφθησαν 80.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις