ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το… αριστερό στο πρωτάθλημα οι γυναίκες της ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο

Άτυχη στάθηκε η ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μέσα στην Καρδίτσα. Η ΑΕΛ ηττήθηκε με σκορ 4-2 κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση  και χάνοντας τον αγώνα κυριολεκτικά από ατυχία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πολύ άγχος και με  μεγάλη νευρικότητα. Η ομάδα της Καρδίτσας προσπαθούσε να απειλήσει την  ΑΕΛ, όμως όλες οι προσπάθειες σταματούσαν εγκαίρως από την πολύ καλή  αμυντική της λειτουργία. Όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ κέρδιζε χώρο και  προσπαθούσε και αυτή με τη σειρά της να απειλήσει, όμως σε εκείνο το  σημείο και κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η Μπετανκούρ με ένα  εκπληκτικό σουτ από πολύ μακριά να τιμωρήσει τις παίκτριες της ΑΕΛ που  της έδωσαν τόσο πολύ χώρο και να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΛ παρά τον  αιφνιδιασμό δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της και δικαιώθηκε  άμεσα μιας και λίγο μετά η Σρετένοβιτς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της  άμυνας της Καρδίτσας να διώξει την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στην  Καρντόζο και έκανε το 1-1.

Μάλιστα λίγο αργότερα σε εκτέλεση φάουλ της  Λόγου, η Χριστοφορίδη πετάχτηκε ανάμεσα στα στόπερ του αντιπάλου και  έβαλε μπροστά την ΑΕΛ με 1-2. Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι  Ελπίδες πίεσαν και απείλησαν την ΑΕΛ, όμως είτε η άμυνα είτε η  Βλασειάδου σταματούσαν τις προσπάθειες τους. Σε μία τέτοια φάση η  αρχηγός της ΑΕΛ Δήμητρα Ρήγα, κάνοντας υπερπροσπάθεια να απομακρύνει  την μπάλα με προβολή σε παράλληλο γύρισμα του αντιπάλου, ατύχησε με το  πόδι της να κολλάει στο γήπεδο και να τραυματίζεται πολύ σοβαρά με  αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα. Αυτός ο τραυματισμός ήταν που  στοίχισε και στην ΑΕΛ και άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ που ήδη έπαιζε με αρκετές ελλείψεις,  αναγκάστηκε να παίξει με σύνθεση ανάγκης στην ουσία και φυσιολογικά  κλείστηκε στα καρέ της με τον αντίπαλο να πιέζει συνεχώς και να  δημιουργεί αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Για ακόμα όμως μία φορά  στάθηκε άτυχη μιας και μετά την πίεση του πρώτου εικοσάλεπτου η ΑΕΛ  είχε ισορροπήσει τον αγώνα και προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα, ήρθε  η φάση του 70′ με το πέναλτι που κέρδισε Μποκίρι από την νεαρή  Σακελλάρη η οποία στην προσπάθεια της απλά να φτάσει την αντίπαλη  παίχτρια την τζάτζαρε άθελα της από πίσω με αποτέλεσμα ο ρέφερι της  αναμέτρησης να υποδείξει την εσχάτη των ποινών, πέναλτι το οποίο  μετέτρεψε σε γκολ η Μπετανκούρ. Στην συνέχεια οι παίκτριες του Νίκου  Γκαλίτσιος εκτός από την ψυχολογική πίεση της ισοφάρισης είχαν να  αντιμετωπίσουν και την σωματική με αποτέλεσμα να αφήνουν αρκετά κενά  και να δίνουν χώρους στον αντίπαλο ο οποίος τα εκμεταλλεύτηκε και σε  μία φάση διαρκείας στα καρέ της Βλασειάδου, η Μποκίρι έκανε στο 81′ το  3-2. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η ΑΕΛ με τις λιγοστές δυνάμεις που  είχε προσπάθησε για την ισοφάριση χωρίς όμως επιτυχία με την Καρδίτσα  πλέον να έχει γυρίσει πίσω. Μάλιστα στο 89′ της αναμέτρησης η πρώην  παίκτρια της ΑΕΛ έκανε το τελικό 4-2 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασειάδου, Σακελλάρη, Γαγάρα, Σωτηριάδη, Ρήγα, Τσούκα,  Μιχαλόπουλος, Λόγου, Ζαχείλα, Σρετένοβιτς, Χριστοφορίδη
Αλλαγές: Ακριβούλη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Μπελμέζα, Πουρλιώτη, Σκοτεινιώτη, Κατσιάνα,  Στυμονιάρη

Μπορεί η ΑΕΛ να ηττήθηκε αγωνιστικά από μία πολύ ποιοτική ομάδα με  διαφορετικούς στόχους και μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ, όμως έδειξε ότι  παρά τις πολλές αλλαγές και την ανανέωση του ρόστερ συνεχίζει να  αποτελεί μία πολύ καλή ομάδα με πολύ μέλλον. Ένα πρώτο δείγμα από το  μέλλον της ΑΕΛ γεύτηκαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΔΑΚ  Καρδίτσας, βλέποντας την μόλις 13 ετών Δήμητρα Ζαχείλα να αγωνίζεται  ως βασική και μάλιστα να βγάζει ολόκληρο το 90λεπτο πραγματοποιώντας  μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε πολύ έμπειρες και ποιοτικές  παίκτριες.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί την ομάδα της Καρδίτσας για την φιλοξενία και επίσης  συγχαίρει το διαιτητικό τρίο για την πολύ καλή διαιτησία της  αναμέτρησης.

Στην συνέχεια του πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει ακόμα μία δύσκολη αποστολή  απέναντι στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, μέσα στο Αλκαζάρ στις αρχές Νοεμβρίου.  Σε αυτό το διάστημα η ομάδα θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες για να  παραμείνει σε αγωνιστικό ρυθμό. Πριν την Κυριακάτικη αναμέτρηση έγινε  και η ψηφοφορία για τις αρχηγούς της νέας περιόδου με την Δήμητρα Ρήγα  να παραμένει πρώτη αρχηγός και τις Σρετένοβιτς και Λόγου να είναι οι  δύο αναπληρωματικές.

Μετά το τέλος του αγώνα η αποστολή βρέθηκε στην Ταβέρνα-Τσιπουράδικο  “Ελιξήριο” όπου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Τέλης Γκούμας μαζί με  τους φίλους της ομάδας Χρήστο Ευάγγελου, Κώστα Κατσογιάννη και Μάριο  Αμαρλαριώτη, έκαναν από κοινού το τραπέζι στην ομάδα θέλοντας με αυτόν  τον τρόπο να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και αναγνωρίζουν  την προσπάθεια που γίνεται.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις