ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Περόνε

Η ΑΕΛ δεν κέρδισε χθες στη Λεωφόρο, όμως ο Εμάνουελ Περόνε έγραψε ιστορία. Ο Αργεντινός φορ σημείωσε στο 78′ το πρώτο του γκολ με τη βυσσινί φανέλα και αυτόματα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης στην Ελλάδα που βρήκε δίχτυα στη μεγάλη κατηγορία με επτά διαφορετικές ομάδες.

Ο 34χρονος στράικερ ήρθε στα μέρη μας το καλοκαίρι του 2005 για λογαριασμό του Ιωνικού  και έκτοτε… ρίζωσε. Με εξαίρεση ένα εξάμηνο που αγωνίστηκε στην Κύπρο και την Ανόρθωση, παίζει σερί στην πατρίδα μας και πλέον άφησε το σημάδι του ανεξίτηλο στα εδώ πεπραγμένα.

Στη Νίκαια έμεινε μία σεζόν και μετά βρέθηκε στην Καλαμαριά και τον τοπικό Απόλλωνα. Εκεί έπαιξε μέχρι τον Γενάρη του 2008 και επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ατρόμητος. Ύστερα από μία τριετία στο Περιστέρι -την περίοδο 2008-09 τον ακολούθησε στην τότε Β’ Εθνική- πήγε για λίγο στο Νησί της Αφροδίτης και επέστρεψε το καλοκαίρι του 2011, αυτήν τη φορά για χάρη του Αστέρα Τρίπολης. Στους Αρκάδες έμεινε δύο χρονιές, συνέχισε στην Καλλονή και το 2014 έγινε ξανά κάτοικος Θεσσαλονίκης, καθώς υπέγραψε στον Ηρακλή. Με τον «γηραιό» πανηγύρισε την άνοδο στα σαλόνια και τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη διάλυσή του, υπέγραψε στην ΑΕΛ.

Πλέον, μετρά 218 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και 58 γκολ, με επτά διαφορετικές ομάδες. Μάλιστα, πέτυχε το επίτευγμά του στην 300η του εμφάνιση με τη φανέλα ελληνικής ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις (Super League ή Α’ Εθνική, Κύπελλο, Europa League).  Σίγουρα, όταν πριν από 12 χρόνια άφηνε τη γαλλική Τρουά για να έρθει στη Νίκαια, ούτε και εκείνος θα φανταζόταν τα εν Ελλάδι επιτεύγματά του.

Τα στατιστικά του Περόνε στη Super League:

ΟΜΑΔΑ                     ΣΥΜ./ΓΚΟΛ

Ατρόμητος             50/16

Αστέρας                 43/16

Ηρακλής                 40/6

Καλαμαριά             30/8

Ιωνικός                    26/5

Καλλονή                  22/3

Λάρισα                      7/1

Συνολικά               218/55

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις