ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Ξένα σώματα» στα χωράφια τους οι αγρότες από την υπερφορολόγηση

«Η αγροτική μεταρρύθμιση του 1917 έβαλε οριστικό τέλος στην ολιγαρχική εκμετάλλευση της γης, κατάλοιπο των προηγούμενων εποχών, και έδωσε πνοή, όραμα και αναπτυξιακή τροχιά σε εκατομμύρια Έλληνες που προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους.

Σήμερα 100 χρόνια μετά, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου οράματος με αναπτυξιακή τροχιά για τον πρωτογενή τομέα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και αυτό γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, αισθάνονται ως “ξένα σώματα” στις περιουσίες τους, καθώς η υπέρμετρη φορολόγηση, οι παράλογες εξοντωτικές εισφορές, το υψηλό κόστος παραγωγής και τα συνεχή εμπόδια που βάζει το κράτος, δημιουργούν ένα κλίμα “διωγμού”».

Στα παραπάνω λόγια συμπυκνώνεται ο χαιρετισμός του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο ημερίδας που έλαβε χώρα στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Κιλελέρ, με θέμα την «μεγάλη αγροτική μεταρρύθμιση του 1917», με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το νομοθετικό διάταγμα 1072/1917 του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο κ. Κέλλας σημείωσε ακόμη πως «ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε μια λαμπρή πολιτική προσωπικότητα, με διεθνή εμβέλεια, που συνδύασε το όνομά του με την εδαφική αύξηση της χώρας, την διαχείριση δυσμενών καταστάσεων σε κρίσιμες στιγμές για τον ελληνισμό και τις μεταρρυθμιστικές τομές».

Σε ό, τι αφορά το σήμερα, υπογράμμισε ότι «ο Θεσσαλικός κάμπος αποτελεί την κορωνίδα του πρωτογενούς τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα σοβαρότητα» για να συμπληρώσει πως «η ιδεοληπτική και ανεύθυνη στάση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχετικά με τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο, ζήτημα μείζονος σημασίας για ολόκληρη τη Θεσσαλία, επηρεάζει σημαντικά τις επόμενες γενιές, με τον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας να γίνεται πλέον ορατός».

Ο Λαρισαίος πολιτικός κατέστησε σαφές πως «για τη ΝΔ ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το θεμέλιο για την επόμενη μέρα της χώρας.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η παροχή κινήτρων για βελτίωση της παραγωγής, καθώς και η δημιουργία νέων δρόμων για τα προϊόντα μας είναι οι οδοδείκτες ώστε να βγάλουμε από το τέλμα τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο».

Τέλος ο κ. Κέλλας συνεχάρη για την άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φιλιπππούλη, την Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου και την  Πρόεδρο κ. Γεωργία Νανούλη – Λιάπη, τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Γεωργίου και την Πρόεδρο κ. Δέσποινα Μπουλασίκη – Αντωνοπούλου, καθώς και τον κ. Παναγιώτη Πούσια, πολιτικό μηχανικό με καταγωγή από τον Αγ. Γεώργιο για την συμβολή του στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις