ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αλλοίωση αποτελέσματος : Διαιτητική σφαγή της ΑΕΛ στη «Λεωφόρο»

 

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη στο γήπεδο της Λεωφόρου, όμως δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας (2 – 1), καθώς δύο άντρες με τα… «μαύρα» της τον πήραν με ένα «κάλπικο» πέναλτι και ένα «καθαρό» – ακυρωθέν γκολ του Περόνε στο 90′.

Αυτό που έγινε στη Λεωφόρο είναι ξεκάθαρη «κλεψιά». Μια διαιτησία του Κουτσιαύτη που θύμισε παλιές καλές εποχές, όταν το σύστημα υποβίβαζε την ΑΕΛ στη Β΄ Εθνική!

Εκκίνηση με… ρυθμό!

Μέσα σε ένα τρίλεπτο «φωτιά» η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές. Ισάριθμες όμως στιγμές η μία κακή επιλογή ήταν αρκετή για να μην πάρει το προβάδισμα η ΑΕΛ. Στα 00:28» η σέντρα – σουτ του Γουάλας απομακρύνθηκε προ του Ναζλίδη που «καραδοκούσε» στη μικρή περιοχή, σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε απ΄ όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον προωθημένο, Παβόλ Φάρκας που έριξε όμως το σώμα του… πίσω και πλάσαρε μόνος ανενόχλητος, άουτ στη πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 1ο μόλις λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας έκλεψε από αριστερά και βρήκε στον άξονα τον Λεοζίνιο με την ΑΕΛ να έχει προϋποθέσεις αντεπίθεσεις σε παιχνίδι τρεις με τρεις. Ο Βραζιλιάνος άσος της ΑΕΛ όμως δεν έκανε σωστή αλλαγή παιχνιδιού για τον Ντέλετιτς, με τους παίκτες του Παναθηναϊκου να «κόβουν» σωτήρια τη κόντρα επίθεση των «βυσσινί».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Την απάντηση στη πολλή μεγάλη χαμένη φάση του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΛ, Παβόλ Φάρκας, έδωσε ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε ο Βιγιαφάνες από τον Αγκάνοβιτς, βγάζοντας στη πλάτη της άμυνας τον προωθημένο στόπερ των «πρασίνων», Μολέδο, ο οποίος έπιασε μια γυριστή αλλά αδύναμη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς, που βρισκόταν στο κέντρο της εστίας του και μάζεψε με σχετική άνεση.

Τα είδαν… όλα οι «βυσσινί»

Σε μία φάση στο 33′ οι «βυσσινί» τα… χρειάστηκαν. Ο Λεοζίνιο έκανε ένα χαζό φάουλ με τα χέρια στον Κουρμπέλη, φάση για την οποία πήρε και την κίτρινη κάρτα από τον κ. Κουτσιαύτη, και ο Χίλιεμαρκ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα όρια της μικρής περιοχής, στυστημένη στο κεφάλι του Δημήτρη Κολοβέτσιου που «έσπασε» παράλληλα στον Κουλιμπάλι που προ κενής εστίας πλάσαρε διαγώνια στη γραμμή του τέρματος της ΑΕΛ με τον Φατιόν να απομακρύνει όπως – όπως.

Και αυτήν δεν ήταν η μόνη έως και το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 35′ ο Χίλιεμαρκ έπαιξε στον κενό χώρο στον Μόλινς που μπαίνοντας διαγώνια στη μεγάλη περιοχή του Μπόζοβιτς πλάσαρε με τον Ζίζιτς με προβολή να απομακρύνει τα χειρότερα.

Ζήτησε πέναλτι ο Χουλτ

Στο 36′ ο Χουλτ έπεσε στα όρια της γραμμής της μεγάλης περιοχής από το μαρκάρισμα του Ντέλετιτς, ζητώντας πέναλτι. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης ήταν όμως κοντά και του έδειξε να σηκωθεί, σε μια φάση όπου θα μπορούσε να είχε παρατηρήσει και με κίτρινη για «θέατρο» τον Σουηδό μπακ του Παναθηναϊκού.

Ημίχρονο σε ένα ματς «Ρώσικης» ρουλέτας

Και όλα αυτά για να φτάσουμε στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους, σε ένα παιχνίδι όπου η μπάλα περνούσε από το κέντρο των δύο ομάδων, ως… περαστική, σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και άμεσες μεταβιβάσεις, όπου θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να σκοράρουν.

Γκολ με το «καλημέρα»

Στην επανάληψη οι του Παναθηναικού μπήκαν πιο ορεξάτοι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με ένα «κάλπικό» πέναλτι – εφεύρεση του απίστευτου Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Η φάση ξεκίνησε το 47′, όταν ο Χίλιεμαρκ έπαιξε κάθετα τον Βιγιαφάνες ο οποίος κινήθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και σουτάροντας στη κίνηση, έστειλε τη μπάλα σε πόδια αμυνομένων της ΑΕΛ πριν αυτήν περάσει σε… κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιγιαφάνες, με τους Μολίνς και Φατιόν να «μονομαχούν» στο δεύτερο δοκάρι για μια καλύτερη θέση, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να πέφτει στο έδαφος και τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη «βούλα» του πέναλτι, απόφασιση που ξεσήκωσε τους «βυσσινί».

Στη φάση αυτή ο Άντονι Φατιόν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα – πέναλτι που έκανε (τέταρτη στη σεζόν – χάνει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΛ), ενώ τη κίτρινη δέχθηκε και ο Βασίλης Ρέντζας για έντονη διαμαρτυρία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας Βιγιαφάνες που δεν αστόχησε για το 1 – 0 των γηπεδούχων.

Απάντηση με δοκάρι!

Η ΑΕΛ αφού έμεινε πίσω στο σκορ, αναγκάστηκε να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και στο 56′ σε σουτ του Λεοζίνιο είχε δοκάρι.

Όλα ξεκίνησαν από τον Μίλος Ντέλετιτς που μετά από δική του πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, πέρασε δύο αντιπάλους από τα δεξιά, συγκλίνοντας παράλληλα προς τον άξονα, «σερβρίροντας» στον Βραζιλιάνο άσο της ΑΕΛ, Λεοζίνιο, ο οποίος από τα όρια της μεγάλης περιοχής πλάσαρε… φαλτσαριστά, βλέποντας όμως τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, χτυπώντας αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία περνώντας εκτός ορίων του αγωνιστικού χώρου.

Ο Μπόζοβιτς κράτησε την ΑΕΛ στο παιχνίδι

Στο 70′ σε μια κόντρα επίθεση του Παναθηναϊκού ο Μολίνς πέταξε στο κενό χώρο στον Χίλιεμαρκ, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά πλάσαρε διαγώνια σε τετ – α – τετ τον Μαυροβούνιο κίπερ της ΑΕΛ, ο οποίος με τα πόδια απέκρουσε, κρατώντας την ΑΕΛ ζωντανή στο παιχνίδι για το τελευταίο 20λεπτο.

Αποβολή και ισοφάριση!

Στο 77′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο, καθώς ο Σιλά χτύπησε με τα χέρια σε διεκδίκηση της μπάλας τον Θωμά Ναζλίδη, με τον Αριστομένη Κουτσιαύτη να το βλέπει (!) και να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.

Το αριθμητικό μειονέκτημα εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ από το πρώτο κιόλας λεπτό, αυτής. Από τη στημμένη μπάλα αυτή, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε με τον Μανώλη Περόνε να βρίσκει τη μπάλα όσο έπρεπε με το… μαλλί του, για να τη στείλει στα δίχτυα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για την ισοφάριση!

Και στα «καπάκια» ο Μασούρας τη φάση του αγώνα!

Η ΑΕΛ δεν έμεινε εκεί και θέλησε να πάρει και «κεφάλι» στο σκορ. Ο Ντέλετιτς έβγαλε κάθετα στον κενό χώρο στον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος φάτσα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πλάσαρε διαγώνια, με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα και να «πετά» σε κόρνερ.

Με 9 ο Παναθηναϊκός

Και σα να μην έφτανε η αποβολή και η ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΛ χαμογέλασε κι΄ άλλο στο 86′, όταν και ο Άλτμαν κλώτσησε τον πεσμένο Ντέλετιτς εκτός φάσης, με τον Κουτσιαύτη να το βλέπει (!) και να αποβάλει τον Άλτμαν, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ «ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ» ΓΚΟΛ

Μετά το «κάλπικο» πέναλτι εις βάρος της, ο πρώτος βοηθός της ακύρωσε απίστευτα «ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ» γκολ του Περόνε.

Ήταν το 89ο λεπτό, όταν η ΑΕΛ βγήκε στη κόντρα με τον Ναζλίδη να ανοίγει στον Λεοζίνιο στον άξονα και αυτός δεξιότερα στον Περόνε, που «φάτσα» με τον Βλαχοδήμο πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, σκόραρε, ο πρώτος βοηθός όμως, Καραβασίλης, «έκλεψε» την ΑΕΛ, ακυρώνοντας ένα τέρμα, όπου ο Περόνε καλυβόταν δύο μέτρα!

«Ψυχρολουσία» στο 90’+3′

Και αφού η τριπλέτα «οργίασε» κατά της ΑΕΛ, εν τέλει ο Χίλιεμαρκ με μια σέντρα – σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπόζοβιτς, για το 2 – 1 του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι όπου ξύπνησε «μνήμες»… παράγκας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Λουντ (90′ Ρέις), Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνες (82′ Άλτμαν), Χίλιεμαρκ, Μολίνς (90’+3′ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ζίζιτς, Φάρκας, Ρέντζας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (69′ Περόνε), Λεοζίνιο, Ναζλίδης (90’+1′ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς (88′ Λαγός), Μασούρας.

Διαιτητική Τριπλέτα
Κουτσιαύτης, Καραβασίλης, Γεωργακόπουλος.

ΠΗΓΗ: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις