ΛΑΡΙΣΑ

Το twitter “γλεντάει” την πτήση του πρωθυπουργού με F-16 στη Λάρισα!

Τα αντανακλαστικά επώνυμων και ανώνυμων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έφεση στο τρολάρισμα δοκίμασε η ξαφνική πτήση του πρωθυπουργού με το F16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η νεολαία του ΚΚΕ, η ΚΝΕ, διακωμώδησε την βόλτα του Αλέξη Τσίπρα πάνω από το Αιγαίο χρησιμοποιώντας μια κλασική σκηνή από τον ελληνικό κινηματογράφο. Το «τράβα μαλλί, ανεβαίνουμε» έχει γράψει ιστορία σαν ατάκα των αείμνηστων κωμικών Ρένας Βλαχοπούλου και Χρόνη Εξαρχάκου, αναγεννήθηκε όμως και προσφέρει ξανά γέλιο χάρη στην έμπνευση της ΚΝΕ.

Η «kolotoumba», ένας όρος που, αν και διόλου τιμητικός, φαίνεται ότι λίγο απέχει από το να ταυτιστεί διεθνώς με τον Έλληνα πρωθυπουργό, χρησιμοποιήθηκε και αυτή από διαφόρους για το τρολάρισμα της πτήσης με το F16.

Χαρακτηριστικό του σαρκασμού και του πικρού χαμόγελου που προκαλεί η κίνηση του κ. Τσίπρα εφόσον αναδεικνύει εμμέσως σοβαρά πολιτικά ζητήματα, είναι το tweet «να είσαι πιλότος F-16 και να πρέπει να πετάξεις με αυτόν που δίνει 3.000 στον Καρανίκα και 1.600 σε σένα». Αλλά και το συναφές «οσονούπω ανακοινώνεται δαπάνη 1+ δισ. € για αναβάθμιση F-16, όποτε πρέπει τα δείξουμε για να το χωνέψει το αριστερό κοινό μας».

Πέρα από την πλάκα η οποία μαίνεται ανελέητη στα social media, με την ευκαιρία της γνωριμίας του πρωθυπουργού με τους μαχητές των αιθέρων, κάποιοι, βλέποντάς τον να ντύνεται πιλότος, θυμήθηκαν τι έλεγε στην αξέχαστη συνέντευξή του στους Schooligans, την άνοιξη του 2008. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε ότι θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι στρατοί του κόσμου, ενώ αποκάλυπτε ότι, παρόλο που στη δική του θητεία χρησιμοποίησε (πασοκικόν) «βύσμα», αυτό δεν απέβη τελικώς προς όφελός του. Ιδού το απόσπασμα από την σχεδόν προ δεκαετίας συνέντευξή του στο νεανικό μέσον:
«(Schooligans): -Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;
(Αλ. Τσίπρας): -Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί. 
(Schooligans): – Και μέχρι να γίνει αυτό;
(Αλ. Τσίπρας): – Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.
(Schooligans): – Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;
(Αλ. Τσίπρας): – Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!
(Schooligans): – Κακοπέρασες;
(Αλ. Τσίπρας): – Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!
(Schooligans): – Φοβερό!
(Αλ. Τσίπρας): – Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…»

Πέρα από την ανάλαφρη, εύθυμη ή και κωμική όψη της, η πτήση του Αλέξη Τσίπρα με το F16 της 337ης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμφίβολα έχει και μια πολύ σοβαρή πτυχή που άπτεται της εθνικής άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Ο αντίκτυπος της πτήσης του πρωθυπουργού πάνω από τη Λίμνο και τον Αη Στράτη αποτυπώθηκε στα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία και εξέλαβαν την όλη ενέργεια σαν μια πρόκληση εκ μέρους της ελληνικής ηγεσίας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, ενόσω επίκειται η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης έντασης στις σχέσεις Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθεί ένα απάνθισμα από το τρολάρισμα των social media στην πτήση του Αλέξη Τσίπρα με το F16:


protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις