ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

80 + 1 χρόνια από την δολοφονία του Λόρκα διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο

Η ποίηση προετοίμασε τον Λόρκα για το θέατρο. Το μοναδικό δραματικό του έργο γεννήθηκε από τη βαθειά κατανόηση της λαϊκής παράδοσης της πατρίδας του που ωρίμασε κάτω από τη λαύρα του μεσογειακού ήλιου. Ανεκπλήρωτη αγάπη, χαμένοι έρωτες, αταίριαστοι γάμοι που καταλήγουν σε αιματοχυσία και θάνατο.

Αν και δε μπορούσε να μιλήσει ώσπου να γίνει 3 χρονών μίλησε στις καρδιές όλων των ανθρώπων του κόσμου. Η μουσική των έργων του το φλαμένκο ακουμπά στους λυπητερούς ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου. Ο Λόρκα είναι παγκόσμια κληρονομιά.Οι σφαίρες των Φαλαγγιτών δεν σταμάτησαν το δρόμο της παγκόσμιας καταξίωσης.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8 μμ θα τιμήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τα <<80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα>> σε ένα πολυθέαμα που περιλαμβάνει μοναδικό φωτογραφικό υλικό από την γέννηση ως το θάνατο του, συναυλία αγαπημένων τραγουδιών του που μελοποιήθηκαν από τους μεγάλους συνθέτες μας και ένα θεατρικό αναλόγιο με τη φωνή του Λόρκα σε θέματα για το θέατρο, την ποίηση και την κριτική.

Συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος , Βάνα Καταραχιά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου και παίζουν οι μουσικοί Ιωάννα Σιωπούδη πιάνο , Βαγγέλης Τσιαπλές μπουζούκι και Σπύρος Καβαλιεράτος κιθάρα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου. Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία  Βαγγέλης Κολώνας. Υποστήριξη οι τεχνικοί του Δημοτικού Ωδείου και του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις