ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά μέσα: Ο Τσίπρας νομίζει ότι εκφόβισε την Τουρκία!

Χαμός έγινε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά την πτήση, που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ένα μαχητικό F-16, σήμερα, πάνω από το Αιγαίο.

Πρωτίστως, η ιστοσελίδα Haber7, αναφέρεται στον Τσίπρα με τον ιδιαιτέρως ειρωνικό τίτλο «Ο Τσίπρας νομίζει ότι εκφόβισε την Τουρκία», επικαλούμενο αναφορές σε ελληνικές ιστοσελίδες που μιλούν περί εκφοβισμού, ενώ πιο κάτω αναφέρει ότι την ώρα που η χώρα του ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα εκείνος επέλεξε να κάνει σόου.

Η Ηurriyet αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα… διαδικαστικά. Δηλαδή το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, αλλά και ποιους συνάντησε. Τέλος, μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την πτήση.

Με τη σειρά της η Sabah, αναφέρει πάνω από ποια νησιά πέταξε ο Τσίπρας, ονοματίζοντας τη Σύρο, τη Λήμνο και το Μποζμπαμπά (Bozbaba), που δεν είναι άλλο από τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ ανέφερε ότι «κύκλοι θεωρούν την πτήση του Τσίπρα ως ένα μήνυμα».

Από την πλευρά της η Milliyet ήταν πιο ήρεμη, αναφέροντας ότι ο Τσίπρας πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συνοδευόμενος από 3 μαχητικά, και έγινε ο τρίτος πρωθυπουργός που κάνει κάτι τέτοιο μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Για επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο και το τουρκικό Bursa Hakimiyet. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί «γλώσσα» παρόμοια με αυτή της Hurriyet.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις