ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Ο λαός της Θεσσαλίας πλουσιότερος σε υποσχέσεις, φτωχός στα υπόλοιπα…

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός έχασε χθες βράδυ μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει από τη Λάρισα νέα αρχή, δείχνοντας πως έχει συμφιλιωθεί πλέον με την αλήθεια.

Δυστυχώς, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα, ο δρόμος που ακολουθεί, χαρακτηρίζεται από ασύστολα ψέματα.

Στην προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δεν δίστασε να μιλήσει για “πραγματική ανάπτυξη” της ελληνικής οικονομίας, εμφανιζόμενος πλέον ως ένθερμος υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, την ώρα που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, τόσο του ίδιου, όσο και των Υπουργών του.

Δεν δίστασε, χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο, την αοριστολογία, να αναφερθεί με γενικότητες σε “αναπτυξιακό σχέδιο”, που όμως ουδείς κατάλαβε επί του πρακτέου τι σημαίνει για την περιοχή.

Περιέγραψε με λαμπρά χρώματα τα όσα μαύρα αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην εργασία, την παιδεία, την υγεία.

“Χτύπησε” στην πλάτη τους αγρότες, απαγορεύοντάς τους, όμως, να διαδηλώσουν μπροστά του, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για την απορρόφηση των 480 επιλαχόντων Νέων Αγροτών της Θεσσαλίας.

Και για να δώσει μια “νότα” αληθοφάνειας στις εξαγγελίες του, φρόντισε να αναφερθεί και σε μια σειρά έργων, που δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από “ξαναζεσταμένο φαγητό”.

Η μόνη αλήθεια που είπε χθες ο Πρωθυπουργός είναι πως σταματάει το μεγάλο έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, βάζοντας τέλος στην πλέον χειροπιαστή λύση για το ζωτικής σημασίας πρόβλημα της λειψυδρίας στη Θεσσαλία, “τάζοντας” συγχρόνως, έργα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, χωρίς, μάλιστα, καμία δέσμευση για την χρηματοδότησή τους.

Ο λαός της Θεσσαλίας, από χτες το βράδυ έγινε πλουσιότερος σε υποσχέσεις, φτωχότερος όμως σε δουλειές, παιδεία, υγεία, υποδομές και κοινωνικό κράτος.

Ας μάθει, λοιπόν, τούτο ο Πρωθυπουργός:

Δύο πράγματα είναι αχώριστα από το ψέμα.

Οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις