ΛΑΡΙΣΑ

“Ανεύθυνο το υπουργείο δεν υλοποιεί αποσπάσεις για σοβαρά προβλήματα”

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ.κ. Δημήτρης Δραγανιδάκης και Βασίλης Σίμος για τη μη υλοποίηση αποσπάσεων για σοβαρούς λόγους.

Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση: “Ως αιρετοί μετά την απόφαση της μη πραγματοποίησης της Β΄ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας, από το ΚΥΣΠΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.

Η αγανάκτηση των συναδέλφων και οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Ας  απαντήσει γιατί δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων σε περιοχές που αποδεδειγμένα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν κενά όπως στο Νομό μας; Τα κενά ανά ειδικότητα εκπαιδευτικών κοινοποιήθηκαν πολύ σύντομα και στο σωστό χρόνο  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται  η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις όχι μόνο διαλύει οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαθλιώνοντας τους ακόμη περισσότερο, αφού είναι πλέον αναγκασμένοι να χωριστούν από τις οικογένειές τους, αλλά εμπαίζει με τη στάση του, εκπ/κούς, μαθητές και γονείς.

Δεκάδες  είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες και  τα λειτουργικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υφίστανται σε δασκάλους, ειδικότητες καλλιτεχνικών, πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, γερμανικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το Υπουργείο προκαλεί με τη στάση του, για το περί δικαίου αίσθημα και πρέπει άμεσα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις