Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: «Μαυρογιαλούρος, χωρίς φιλότιμο» ο Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε στις: 11 Οκτωβρίου 2017, 11:10

Διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση και πραγματοποιούν στάση εργασίας και πορεία προς το υπ. Υγείας – Ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο κέντρο – Στάση εργασίας και από τους γιατρούς που ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί σήμερα παναττική στάση εργασίας από 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.
Με το άρμα του «Μαυρογιαλούρου» πρωθυπουργού ο οποίος «δεν έχει φιλότιμο», οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αφού συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο Παίδων, ξεκίνησαν πορεία προς το υπ. Υγείας. Η πορεία τους αυτή την ώρα βρίσκεται στη Βασ. Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου, και συνεχίσει προς τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Έκαψαν και έσκισαν τα φύλλα αξιολόγησης 


 
Αυτήν την ώρα εν τω μεταξύ κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα.Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. 

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών». 


 
Νοσοκομειακοί γιατροί

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ