ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίθανα νούμερα: Δείτε πόσους προπονητές έχει αλλάξει ο Κούγιας στις ομάδες που ήταν πρόεδρος!

Ο γνωστός ποινικολόγος σε 463 παιχνίδια του ως ισχυρός άνδρας κάποιας ομάδας έχει συνεργαστεί με 31 διαφορετικούς προπονητές και έχει προχωρήσει σε 38 αντικαταστάσεις τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών! 

Πάντα όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, η «εύκολη» λύση ώστε να αλλάξει το κλίμα είναι η αποπομπή του προπονητή. Σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί ευεργετικά, σε άλλες όχι, αλλά όταν συμβαίνει συχνά τότε υπάρχει… θέμα. Ο Τζάκι Ματάισεν αποτελεί πλέον παρελθόν από τον πάγκο της Λάρισας ύστερα από περίπου 10 ημέρες και ο Βέλγος έγινε ο 6ος διαφορετικός κόουτς των «βυσσινί» από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, όταν ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στον κάμπο.  Μάλιστα στον αριθμό «6» υπολογίζεται για μία φορά ο Σάκης Τσιώλης παρότι μετρά δύο διαφορετικά περάσματα από την ομάδα. Από την σεζόν 2015/16 μέχρι και σήμερα η ΑΕΛ έχει δώσει 76 επίσημους αγώνες, έτσι κατά μέσο όρο κάθε αλλαγή προπονητή γίνεται μετά από περίπου 11 ματς (72:7 και όχι 72:6) ! Τόσο ο Ματάισεν όσο και ο προκάτοχός του Πάους δεν «έπιασαν» αυτό το νούμερο, αφού ο μεν πρώτος έμεινε για 3 μόνο παιχνίδια, ο δε δεύτερος για 7.

Γενικότερα πάντως ο γνωστός ποινικολόγος αρέσκεται σε συχνές αλλαγές στις ομάδες που του ανήκουν. Φέτος τρέχει τη 12η χρονιά ως ισχυρός άνδρας κάποιας –  είχαν προηγηθεί ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Παναχαϊκή – και συνολικά σε αυτές έχει προχωρήσει σε 38 αντικαταστάσεις τεχνικών! Με ορισμένους συνεργάστηκε περισσότερες από μία φορά, άλλοι υπήρξαν υπηρεσιακοί και συνολικά στην πορεία του ως το απόλυτο «αφεντικό», έχει δει στις ομάδες του 31 διαφορετικούς προπονητές!
Στα χρόνια του ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έδωσε 144 παιχνίδια με 9 διαφορετικούς τεχνικούς, όμως ο Λαδιάς βρέθηκε στους «Ζωσιμάδες» σε 2 διαφορετικές περιόδους Ετσι επί ημερών του κάθε ένας προπονητής έμεινε κατά μέσο όρο 14,5 ματς στον πάγκο του ΠΑΣ.
Από την Λαμία είχε ένα πολύ σύντομο πέρασμα (12 ματς, 2 τεχνικοί), ενώ στην Πάτρα έμεινε για πολλά χρόνια. Σε 231 αναμετρήσεις των Αχαιών με εκείνον στα «ηνία», υπήρξαν 15 διαφορετικοί προπονητές, εκ των οποίων ο Φυντάνης βρέθηκε στον πάγκο σε 4 διαφορετικές περιόδους και ο Σπανός σε 2.  Ετσι έγιναν 19 αλλαγές και κάθε μία είχε «διάρκεια» 12 παιχνίδια! Πάντως με τους «ροσονέρι» τόσο υπήρξε τεχνικός που έβγαλε ολόκληρη σεζόν (ο Σπανός το 2014/15), όσο και πέρασαν 7 διαφορετικοί σε μία μόνο χρονιά (το 2012/13 κατά σειρά έκατσαν στον πάγκο οι Παπακώστας, Φυντάνης, Ζήκος, Κούτσης, Αντωνίου, Καράτσης, Διγκόζης).
Στα 76 παιχνίδια της  Λάρισας επί εποχής του έχουν βρεθεί 6 διαφορετικοί προπονητές, με τον Τσιώλη να μετρά δύο περάσματα. Ετσι κάθε αλλαγή έχει απόσταση 11 αγώνων και πλέον πάμε για την… σούμα. Σε 463 παιχνίδια του ως μεγαλομέτοχος κάποιας ομάδας έχει προχωρήσει σε 38 αντικαταστάσεις προπονητή και ο μέσος όρος που μένει κάθε ένας υπηρεσιακός ή μη (ανεξάρτητα εάν στο μέλλον επιστρέψει διαδεχόμενος κάποιον) είναι 12 ματς, τόσο πρωταθλήματος όσο και Κυπέλλου.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΝΟΜΑ ΑΓΩΝΕΣ
Παπακώστας 23
Σμιλέφσκι 20
Αναστόπουλος 19
Χατζάρας 18
Αμανατίδης 17
Γούναρης 16
Λαδιάς* 16
Ξανθόπουλος 9
Μίχος 6
*Δύο περάσματα
ΛΑΜΙΑ
Σταματίου 10
Κουρμπανάς 2
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Σπανός* 62
Φυντάνης** 55
Παπακώστας 19
Παπαδόπουλος 19
Τζαναβάρας 17
Κούτσης 16
Βούζας 12
Μαραντάς 10
Γκέραρντ 7
Καβακάς 4
Αντωνίου 3
Σεροπιάν 2
Διγκόζης 2
Καρακάτσης* 2
Ζήκος 1
*Δύο περάσματα
**Τέσσερα περάσματα
ΛΑΡΙΣΑ
Τσιώλης* 32
Ντόστανιτς 25
Αναστασιάδης 8
Πάους 7
Ματάισεν 3
Βουτυρίτσας 1
*Δύο περάσματα

πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις