ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Τίτο Πατρίκιο στο ΟΥΗΛ

Μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, εκ των σημαντικότερων εν ζωή ποιητών,  πεζογράφο και μεταφραστή, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, τον Τίτο Πατρίκιο, πρόκειται να τιμήσει με μια αφιερωματική εκδήλωση, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον ποιητή και το έργο του, ο κ. Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας – καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων) με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η κ. Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα “Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος”, και ο κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα “Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου”.

Tην εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος.

Ο Τίτος Πατρίκιος θα απαγγείλει ποιήματά του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του ΔΩΛ «ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις