ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς – «Η δική μας πόλη αποκαλύπτει το παρελθόν της»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων –Μύλος του Παππά  γιόρτασαν μαζί, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) μ’ ένα τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μύλο του Παππά.

Το θέμα των ΕΗΠΚ, που για τη διετία 2017-2018 είναι «Πόλε(ι)ς», έδωσε την αφορμή για το σχεδιασμό του προγράμματος μουσειακής αγωγής με τίτλο: «Η δική μας πόλη αποκαλύπτει το παρελθόν της».

Αρχικά, τα παιδιά μέσα από παλαιά καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες γνώρισαν όψεις της παλιάς Λάρισας, ανακαλύπτοντας την εξέλιξη της πόλης μέσα στο χρόνο. Είδαν σημεία της πόλης μας που έχουν αλλάξει εντελώς, δημόσια κτίρια που υπάρχουν αλλά δεν μοιάζουν με τα παλιά και μέσα από τρόπο διαδραστικό εντόπισαν τις διαφορές του χθες με το σήμερα. Παράλληλα, έπαιξαν παιχνίδια, μέσα από τα οποία  αναγνώριζαν διάφορα σημεία της παλιάς Λάρισας .

Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά στα εργαστήρια χειροτεχνίας που οργανώθηκαν, κατασκεύασαν με πηλό το κτίριο του Μύλου του Παππά,  αναδεικνύοντας  με βιωματικό τρόπο ένα ιστορικό κτίριο της Λάρισας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα 12ο, 18ο και 31ο δημοτικά σχολεία Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις