ΕΛΛΑΔΑ

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα 13 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%).

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (85,5%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (80%) ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα (75%), το 58,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης.

Για το ναυάγιο στο Σαρωνικό κόλπο και τη ρύπανση που προκάλεσε το 53,5% θεωρεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρει πολιτική ευθύνη.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις