ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με χαρτί κουζίνας

Πολύ συχνά καθαρίζουμε διάφορα αντικείμενα και σημεία του σπιτιού με χαρτί κουζίνας επειδή το βρίσκουμε πρόχειρο και μας είναι πιο εύκολο.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε να καθαρίζουμε με αυτό τον τρόπο. Δείτε μερικά από αυτά…

1. Γυαλιά ηλίου και οράσεως

Μπορείτε να καθαρίζετε τους βραχίονες των γυαλιών σας αλλά όχι τους φακούς. Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι που υπάρχει μέσα στη θήκη των γυαλιών σας.

2. Οθόνες

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ, ή του κινητού σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα τεχνολογικά μέσα. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

3. Ξύλινα έπιπλα

Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο αλλά δεν είναι! Το χαρτί κουζίνας μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι αρκετά τραχειά και το ίδιο συμβαίνει και με το χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά μακό φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις