ΛΑΡΙΣΑ

Οργανώνουν εκδρομές με λεωφορεία για την αποψινή συναυλία της Μποφίλιου στο παζάρι της Λάρισας

Η Νατάσσα Μποφίλιου ανοίγει απόψε στις 9.30 το βράδυ τις εκδηλώσεις για το φετινό παζάρι της Λάρισας. Θα εμφανιστεί στη μεγάλη μουσική σκηνή, απέναντι από τον χώρο του παζαριού, μαζί με το Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Ήδη για τη συναυλία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορες περιοχές εκτός Λάρισας, με προγραμματισμένες εκδρομές που θα συνδυάσουν τη συναυλία της Μποφίλιου με μία βόλτα στο παζάρι. Χαρακτηριστική είναι η καμπάνια πρακτορείου στην Κατερίνη που διοργανώνει εκδρομή για σήμερα στη Λάρισα, με το κόστος να ανέρχεται μόλις σε 10 ευρώ.

Έτσι, αναμένεται το βράδυ αρκετός κόσμος στο χώρο της σκεπαστής της Νεάπολης.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής:

Κυριακή 24-9-2017

21.30 Παράσταση παραδοσιακών χωρών με τον Χορίαμβο – Μικρή μουσική σκηνή. 

Ο Χορίαμβος, είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού. Ο Χορίαμβος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 και έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων, συμμετοχών και συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς φορείς

Δευτέρα 25-9-2017

21.30 Συναυλία με το μουσικό σχήμα STRINGLESS – Μικρή μουσική σκηνή.

Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν. Ουδέν εστι θηρίον γυναικός αμαχώτερον. Γυναικί μη πίστευε, μηδ᾽ αν αποθάνη. Διά τας γυναίκας πάντα τα κακά γίγνεται. Έτσι μιλούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, για τις γυναίκες. Από παλιά προσπαθούν να λύσουν το μέγα μυστήριο, για το τι κρύβεται επιτέλους μέσα στο μυαλό μιας γυναίκας, αλλά ακόμα δε βρέθηκε η άκρη! Στην μουσική παράσταση με τίτλο »Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ…», οι STRINGLESS επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη περί αυτού του θέματος. Πέντε γυναίκες επί σκηνής, τραγουδούν για την γυναίκα, αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και από το λαϊκό τραγούδι, την επιθεώρηση, το θέατρο. Με διάθεση σατιρική, σαρκαστική, ρομαντική και άλλοτε δραματική, προσεγγίζουν το γυναικείο αρχέτυπο. Μια μουσική παράσταση που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από φωνές . Αυστηρώς θηλυκόν! ΟΙ STRINGLESS είναι :
ALBENA KOUTOVA,
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΙΟΥ,
ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΙΧΑΗΛ,
ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ,
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΟΥ


Τρίτη 26-9-2017

21.30 Συναυλία με το μουσικό σχήμα New Old School – Μικρή μουσική σκηνή.

Οι New Old School είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 με σκοπό την συνεργασία, έκφραση και πολιτιστική αλχημεία πολλών ειδών μουσικής (δυτικής, ανατολικής και ελληνικής) με αποτέλεσμα την σύνθεση ενός μοναδικού καινούργιου ήχου, έχοντας απήχηση στο μεγαλύτερο μέρους του κοινού. Το σύνολο αποτελείται από τρία άτομα με πάμπολλες εμφανίσεις και συναυλίες στο ενεργητικό τους στην πόλη μας, στα περίχωρα και όλη την Ελλάδα.
Οι New Old School είναι οι:
Βαγγέλης Δημητρίου – Φωνητικά , Ηλ. Κιθάρα
Αχιλλέας Μοχλούλης – Πλήκτρα, Synthesizers, Drums Programming
Θωμάς Παπουλάκος – Σαξόφωνα, Φλάουτο, κ.α. Πνευστά
Μαζί τους η Ερμιόνη Βαϊοπούλου – Φωνητικά

Τετάρτη 27-9-2017

21.30 Συναυλία με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη – Μικρή μουσική σκηνή.

Το σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, μαζί με την 6μελή ορχήστρα του η οποία αποτελείται από παραδοσιακά όργανα, παρουσιάζει τρία καθοριστικά, παρουσιάζει τρία καθοριστικά ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέϊκου τραγουδιού . Η ενδελεχής έρευνα σε ιστορικές πηγές τεκμηρίωσε τη μαγεία της Βυζαντινής Μουσικής, η οποία ταξίδεψε μέσα στους αιώνες αναλλοίωτη. Ο Ελληνισμός της διασποράς μέσα από τα ταξιδέματά του στον Καύκασο τη Μ. Ασία κ.λ.π. κατόρθωσε να περάσει μέχρι τις μέρες μας αυτό τον πλούτο. Η συναυλία θα έχει τρείς ενότητες:
Α)Ρεμπέτικο σμυρνέϊκο τραγούδι
Β)Δημοτικό τραγούδι από ρεμπέτες συνθέτες
Γ)Νησιώτικο τραγούδι από ρεμπέτες συνθέτες


Πέμπτη 28-9-2017

20.30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι” του Θωμά Χάρμπα – Μικρή μουσική σκηνή.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι” του Θωμά Χάρμπα. Ο Θωμάς Χάρμπας είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Από το 1993 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά μόνο με το Θέατρο Σκιών και ξεπέρασε τις 3.500 παραστάσεις στην Ελλάδα και σε 12 άλλες χώρες.

22.00 Ο πολυμήχανος, ταλαντούχος κι αστείρευτος Σανκάρα έρχεται μαζί με την ομάδα του για να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο show με τίτλο: »Ζήσε την Μαγεία» – Σκηνή Δημοτικής Πισίνας. 

Ο Σανκάρα θα υποδεχθεί τους λάτρεις του αντικειμένου, τους πιστούς εδώ και χρόνια θεατές, αλλά και θα προσκαλέσει τους νέους φίλους του. Έχοντας ως άσσο στο μανίκι του τα πρωτοπόρα και παράτολμα νούμερα, το μοναδικό κι αγχολυτικό του χιούμορ, τον σεβασμό και την συνέπεια να διακρίνει κάθε του παράσταση, γοητεύει και μαγνητίζει τους θεατές κάθε ηλικίας. Η σκηνή μετατρέπεται κάθε φορά σε έναν φανταστικό, διαδραστικό κόσμο όπου καθένας από εσάς συμμετέχει ενεργά. Το show έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη σαγήνη των αισθήσεων.

Παρασκευή 29-9-2017

22.00 Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή – Σκηνή Δημοτικής Πισίνας.

Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη. Αυτά θα εισπράξουμε στη διαδραστική παράσταση «Κι όμως υπάρχει χαρά». Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, τζαζ… Και μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις αποτελεσματικότερες! Η φωνή της, που από τραγούδι σε τραγούδι κινείται με αφοπλιστική αμεσότητα και μαεστρία, μας ξεσηκώνει για βόλτες στην Πειραϊκή. Με το ολοκαίνουριο single της Πέννυ, Στην Τρούμπα στην Καστέλα που μοιράζει χαμόγελα και αγκαλιές πότε στην Τρούμπα και πότε στην Καστέλα. Με τραγούδια του Πλέσσα και της Γιοβάννας, κι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα στη Ζιγκουάλα, προτού η Πέννυ γίνει ένας πειρασμός που δεν είναι απάτη. Για να μας ψιθυρίσει Mama yo quiero και να μας καλέσει να λικνιστούμε στους ζωηρούς, ερωτικούς ρυθμούς αυτής της γεμάτης πάθος, συναίσθημα και χαράς βραδιάς, εκφράζοντας αυτό που βαθιά ξέρουμε μέσα μας: Υπάρχει κι άλλη ζωή!
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πλήκτρα : Μένιος Γούναρης
Κιθάρα : Γιάννης Πουπούλης
Τρομπόνι : Τζιμ Σταρίδας
Άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο : Σπύρος Νίκας
Κοντραμπάσο : Ηλίας Καρκαβέλιας
Τύμπανα : Φοίβος Άνθης
Επιμέλεια ήχου : Νίκος Κόλλιας


Σάββατο 30-9-2017

21.30 Συναυλία Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique – Μεγάλη μουσική σκηνή.

Ύστερα από έναν χειμώνα γεμάτο επιτυχίες, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα και μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών! Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση. Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία θα είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία.
Οι Boğaz Musique είναι οι:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες, μπαγλαμά
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας – κανονάκι, τζουρά, μπαγλαμά
Χάρης Κελλάρης – μπάσο
Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής – κρουστά

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις