ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Από την παιδεία ξεκινά η μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα

«Ο Τομέας Παιδείας είναι επιφορτισμένος με μια τεράστια ευθύνη, αφού η Παιδεία αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για την παράταξή μας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Από εδώ θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του  στη συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τα νέα μέλη του Τομέα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «πριν λίγες ημέρες, ξεκίνησε άλλη μια σχολική χρονιά, με τα κενά να παραμένουν, αλλά και μαθητές και  γονείς ανήμπορους μπροστά στις διαθέσεις του Υπουργείου. Και όχι μόνο αυτό.

Έχουμε καθηγητές και δασκάλους χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους, αφού σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ και της ΔΟΕ το Υπουργείο δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για τα λειτουργικά κενά, “δένοντας” τα χέρια των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ο κ. Γαβρόγλου, όπως και οι προκάτοχοί του κκ. Φίλης και Μπαλτάς, μιλά  για το Σχολείο του μέλλοντος και αντ’ αυτού βλέπουμε ένα Σχολείο της οπισθοδρόμησης και των συνεχών πειραματισμών.

Οι αντιφατικές δηλώσεις για το νέο Λύκειο – να θυμηθούμε ότι μιλούσαν για κατάργηση των Πανελληνίων και τώρα τις διπλασιάζουν, “βαπτίζοντάς” τες μάλιστα “Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις” – προσθέτουν νέα βάρη, αγωνία, άγχος σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Αλήθεια εκτός από αυτά, έχουν υπολογίσει το κόστος για την πρόταση για το νέο Λύκειο;

Για την παράταξή μας το Σχολείο του αύριο, ένα σχολείο συνδεδεμένο με τις ανάγκες της αγοράς, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, που θα προάγει την ελεύθερη σκέψη και την δημιουργικότητα, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα ΑΕΙ, εκτίμησε πως θα οδηγήσει στην «επιστροφή των Πανεπιστημίων στις εποχές των “φοιτητοπατέρων” και την μετατροπή τους από άσυλα ιδεών σε άσυλα ανομίας.

Ο Πρόεδρος μας, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση των Νομοσχεδίων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου και τον επανασχεδιασμό των Πανεπιστημίων μας ώστε να αποκτήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στην Ελλάδα της μεγάλης αλλαγής», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις