ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer στη Λάρισα

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο παγκόσμιος μήνας για τη νόσο Alzheimer και η 21η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η παγκόσμια ημέρα Alzheimer. Η παγκόσμια ημέρα αποτελεί μια αφορμή για δράση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Προσφέρει, επίσης, μια ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μια ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς περνούν τα χρόνια.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer η ΕΕΝΑΛ ( Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer N.Λάρισας ) στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποίησε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στο Ε ´  ΚΑΠΗ Λάρισας ενημερωτικές διαλέξεις για την Πρόληψη-Υγιή Γήρανση , την Φροντίδα του ασθενούς με  άνοια- ν.Alzheimer και τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με ομιλήτρια την επιστημονική υπεύθυνη φροντίδας της Εταιρίας Ελένη Καμπούρα-Νιφλή.

Οι εθελόντριες ψυχολόγοι Άρτεμις Δήμτσα και Μαρία Μυλωνάκη παρουσίασαν την επιβάρυνση του περιθάλποντα και τις τεχνικές χαλάρωσης. Επίσης πραγματοποιήθηκαν τεστ μνήμης και συμβουλευτική σε οικογενειακά μέλη – περιθάλποντες.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΕΝΑΛ λειτουργεί με εθελοντές παρέχοντας συμβουλευτική για την φροντίδα του ασθενούς στα οικογενειακά μέλη- περιθάλποντες και υποστήριξη στους ασθενείς  με εργαστήρια νοητικής ενδυνάμωσης. Πληροφορίες : 2410- 281 999 .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις