ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για το ρόλο της εκπαίδευσης και τα στερεότυπα στις τοπικές κοινωνίες

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων   διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης: Μετασχηματίζοντας στερεότυπα και τοπικές κοινωνίες» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:30μ.μ. στο Θέατρο ΟΥΗΛ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», και πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Εκπαίδευση και χειραφέτηση – Μετασχηματίζοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις στο σχολείο και στην εκπαίδευση Ενηλίκων» του καθηγητή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Προέδρου της Επιστημονικής Ένωσης Ενηλίκων, Αλέξη Κόκκου.

Στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων όλοι σχεδόν οι διδάσκοντες και οι θεωρητικοί συμφωνούν ότι θεμελιώδης στόχος είναι ο κριτικός στοχασμός και, μέσα από αυτόν, η χειραφέτηση των εκπαιδευόμενων.

Τι περιέχουν αυτές οι δύο έννοιες; Πώς συνδέονται μεταξύ τους και πώς σχετίζονται με την εκπαιδευτική πράξη; Ποιες τάσεις αναπτύσσονται διεθνώς γύρω από τη χειραφετική εκπαίδευση και ειδικότερα γύρω από τη μετασχηματίζουσα μάθηση, και πώς ενστερνίζεται η ελληνική κοινωνία την χειραφέτηση των εκπαιδευτών ενηλίκων;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την ημερίδα στο πλαίσιο μιας Πόλης που Μαθαίνει.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Δημήτρης Δεληγιάννης-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Αλέξης Κόκκος-Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Άρτεμις Παπαδημητρίου-Σχολική Σύμβουλος 11ης Περιφέρειας Προσχολικής αγωγής.

Συντονιστής:

Τράντας Γεώργιος-Δημοσιογράφος, Διευθυντής 2ου ΣΔΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις