ΛΑΡΙΣΑ

Δώρισαν βιβλία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Σε δημιουργία βιβλιοθήκης στοχεύει η διοίκηση

Η οικογένεια Ελευθερίου Καραπέτη δώρισε στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εκατόν εβδομήντα (170) βιβλία με επιστημονικό, λογοτεχνικό, ιστορικό, θεολογικό περιεχόμενο.

Επίσης στην δωρεά συμπεριλαμβάνονται βιβλία για τα παιδιά, τα οποία θα διατεθούν στην βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής κλινικής. Ορισμένα από τα βιβλία θα διατεθούν στην θεματική βιβλιοθήκη της Ψυχιατρικής κλινικής, ενώ τα περισσότερα στην βιβλιοθήκη της «ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» η οποία λειτουργεί στον 3ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για ασθενείς και επισκέπτες όλες τις ημέρες και ώρες και η διάθεση των βιβλίων είναι ελεύθερη και χωρίς περιορισμό.

Η διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας έχει θέσει στόχο μέχρι τέλος του έτους να δημιουργήσει αντίστοιχη βιβλιοθήκη και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου ασθενείς και συνοδοί να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο και να γίνεται η παραμονή στις κλινικές πιο ευχάριστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει πολλοί εργαζόμενοι και επισκέπτες οι οποίοι φέρνουν βιβλία. Οι δωρεές από επώνυμους και ανώνυμου δωρητές ξεπέρασαν τους 2.100 τόμους από την έναρξη λειτουργίας  της «Εστίας Πολιτισμού» πριν 6 μήνες.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος ευχαρίστησε τον κ. Καραπέτη για την συγκινητική προσφορά και ευχήθηκε να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμά του.

Ο κ. Καραπέτης μετά την επίσκεψη στην Εστία Πολιτισμού, εξέφρασε την βούληση να κάνει νέα συμπληρωματική δωρεά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας της βιβλιοθήκης του Π.Γ.Ν.Λάρισας: 241350-2767

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις