ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βραδιά του Ερευνητή 2017 – Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας για την ευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Ιωάννης Σβάρνας, και ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας.

Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια που η Ευρώπη τιμά και γιορτάζει τον Ερευνητή και το έργο του. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, το Δήμο Καρδίτσας και τοπικούς φορείς διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή για το 2017 στην Καρδίτσα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 6μμ έως τις 11μμ στο κτήριο του 3ου και 13ου δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του ευρωπαϊκού προγράμματος για την έρευνα και την καινοτομία και συγχάρηκε τους κκ Δημήτρη Κουρέτα, υπεύθυνο του προγράμματος για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Θανάση Μανούρα Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καρδίτσας για τη συνεργασία  με το Δήμο και την κοινή προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Βραδιάς του Ερευνητή

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σβάρνας Ιωάννης συγχάρηκε τον κ. Κουρέτα και τους συνεργάτες του πανεπιστημίου για τη συνεργασία τους με τους τοπικούς φορείς ώστε να πραγματοποιηθεί η Βραδιά του Ερευνητή που έχει στόχο να κάνει γνωστό σε όλους το έργο του ερευνητή και πώς αυτό επηρεάζει και βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής μας. Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη μουσική εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό κινηματογράφο στις 8μμ και να επισκεφθούν τη Βραδιά του Ερευνητή στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μιχάλης Παπανούσκας κάλεσε όλους τους πολίτες, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Ήδη οργανώνονται ομάδες μαθητών που θα επισκεφθούν τους ερευνητές στα περίπτερά τους. Εξέφρασε τη χαρά όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη φετινή διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή στην Καρδίτσα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις