ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμός με drone – Έτσι σταμάτησαν δημόσια εκτέλεση του ISIS [vid]

Στο βίντεο φαίνεται πλήθος πολιτών να αναγκάζονται υπό την απειλή όπλων να συγκεντρωθούν σε πόλη της Συρίας. Για να παρακολουθήσουν μια δημόσια εκτέλεση.

Στιγμές αργότερα, ένα Reaper drone που χειρίζονταν πιλότοι της RAF 3.000 μίλια μακριά απασφάλισε. Με το τρομοκρατημένο πλήθος να διασκορπίζεται μέσα στον πανικό, οι τζιχαντιστές δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τη βάρβαρη εκτέλεση που σχεδίαζαν.

Το υπουργείο Άμυνας, σε μια πρωτοφανή κίνηση, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο στρατιωτικής δράσης του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Επισήμανε πως δεν θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές από εδάφους γιατί οι πολίτες θα μπορούσαν να παγιδευτούν από την έκρηξη. Βγάζοντας από τη μέση τον ελεύθερο σκοπευτή ανάγκασε τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να τρέχουν για τις ζωές τους. 

Απέτρεψαν δημόσια εκτέλεση από το Ισλαμικό Κράτος

Το drone πετούσε πάνω από τη συριακή πόλη Abu Kamal όταν εντόπισε το πλήθος που άρχισε να συγκεντρώνεται.

Τη στιγμή που ξεφόρτωσαν δύο κρατούμενους από ένα φορτηγό, οι πιλότοι της RAF που παρακολουθούσαν από οθόνες χιλιάδες μίλια μακριά κατάλαβαν ότι θα γίνονταν μάρτυρες δημόσιας εκτέλεσης.

Η αποστολή επιβλέπονταν από το ενισχυμένο κέντρο Caoc στην αεροπορική βάση Al Udeid στο Κατάρ. Η τοποθεσία του κέντρου κρατήθηκε μυστική μέχρι και πρόσφατα.

Πηγή: Dailymail

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις