ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η ΑΕΛ τα δοκάρια, ο ΠΑΟ τα γκολ! – Ήττα και στο κύπελλο για τους «βυσσινί» με 2-0

 

Τη νίκη, δεύτερη συνεχόμενη, που ήταν και το ζητούμενο ώστε να μπει με το δεξί στον θεσμό του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-0 της ΑΕΛ στη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι κατά διαστήματα απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο αλλά την ίδια ώρα στάθηκαν και αρκετά τυχερή καθώς η Λάρισα είχε δυο δοκάρια σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και αν είχε καταφέρει να σκοράρει ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός είχε φάσεις και μετά το πρώτο γκολ του Τσάβες στο 18′ θα μπορούσε να σκοράρει πολύ νωρίτερα και να καθαρίσει την αναμέτρηση και να μην περιμένει το τέρμα του Μολίνς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους Διούδη και Ινσούα μάλιστα να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Διούδης με τον Γιόχανσον να παίζει στα δεξιά και τον Ινσούα αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουρμπέλης, Μολέντο που για πρώτη φορά έπαιξαν ως δίδυμο στα στόπερ.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Σιλά, Ρέις με τον Μουνιέ να ξεκινάει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Χατζηγιοβάνη στο αριστερό. Μπροστά τους έπαιξε ο Λουτσιάνο και στη κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσάβες.

Από την άλλη η ΑΕΛ στο δεύτερο ματς με τον Ματάισεν στον πάγκο της παρατάχθηκε στην Λεωφόρο με ένα 4-4-2 σε ρόμβο με τον Λεοζίνιο να παίζει πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Περόνε, Κριζμάν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί με τον Τσάβες την ώρα που η ΑΕΛ είχε την κυκλοφορία της μπάλας και κατέβηκε στη Λεωφόρο για να παίξει στα ίσια το ματς.

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους, χάθηκαν σωρεία ευκαιριών με τους φιλοξενούμενους να είχαν και δυο δοκάρια ενώ από τη πλευρά του ο Παναθηναϊκός με τους Τσάβες, Χίλιεμαρκ και Μολίνς θα μπορούσε νωρίτερα να είχε πετύχει ένα τέρμα.

Με κορυφαίο τον Τσάβες και τυχερό τον Διούδη

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς όταν στο 8′ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Ο Λεοζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Μολέντο όμως να βάζει το κεφάλι του και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στη πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν στο 18′ ο Λουτσιάνο έδωσε στον Τσάβες, αυτός κέρδισε τη κόντρα από τον Γιοβάνοβιτς και με δυνατό αριστερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Παρά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα της Λάρισας συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της, να κυκλοφορεί τη μπάλα και να απειλήσει τους πράσινους χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη απείλησε και πάλι με τον Τσάβες που έβγαινε αρκετά από τα αριστερά στο 28′ όταν ο Αργεντινός βρήκε το χώρο και έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει έξω.

Ο Τσάβες και πάλι στο 42′ προσπάθησε να σκοράρει και πάλι αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στον Ρέντζα και πήγε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Καλύτερο το δεύτερο 45λεπτο

Ο Παναθηναϊκός είχε τη πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο μέρος όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Τσάβες ο Αργεντινός έδωσε ωραία στον Λουτσιάνο ο οποίος επιχείρησε να πιάσει απευθείας το σουτ στον αέρα αλλά δεν το έπιασε όπως ήθελε και η μπάλα έφυγε έξω.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της είχε τη πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 53′ όταν σε εκτέλεση φάουλ από το ύψος του κέντρου ο Διούδης στην έξοδο που έκανε βρήκε πάνω στον Μολέντο και έχασε τη μπάλα και ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να πλασάρει αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ στο 61′ όταν αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά με τον Γιόχανσον να κάνει την παράλληλη μπαλιά προς τον Μουνιέ που είχε κάνει τη κίνηση, έπιασε και το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Λάρισας έπιασε με το πόδι του.

Στο επόμενο λεπτό ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες αντί του Μουνιέ με τον Αργεντινό να παίζει για πρώτη φορά φέτος και να επανέρχεται μετά από τέσσερις μήνες.

Τρομερό δοκάρι ο Γουάλας

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με την καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι στο 68′ όταν ο Γουάλας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αριστερά. Ο άσος της ΑΕΛ έκανε απευθείας το σουτ και έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών με μια τρομερή εκτέλεση.

Στο 72′ ο Ουζουνίδης έριξε στην αναμέτρηση τον Χίλιεμαρκ και με την είσοδο του στο παιχνίδι ο Σουηδός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει το 2-0. Ο διεθνής μέσος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη περιοχή, ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη κίνηση και τράβηξε πάνω του δυο αντιπάλους με τον Χίλιεμαρκ να σουτάρει με το αριστερό και τον Μπόζοβιτς να διώχνει με το ένα χέρι.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Λουτσιάνο να κάνει τη κάθετη προς τον Χατζηγιοβάνη αλλά ο Μπόζοβιτς πρόλαβε την έξοδο του νεαρού ποδοσφαιριστή και έσωσε την ομάδα του από νέα παραβίαση.

Νέο δοκάρι για την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ στάθηκε άτυχη και στο 80′ όταν ο Περόνε βγήκε από τα αριστερά και προσπάθησε με μια σέντρα σουτ να απειλήσει. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 84′ όταν οι δυο Σουηδοί του τριφυλλιού, Μολίνς και Χίλιεμαρκ, έπαιξαν το ένα δυο με τον πρώτο να πιάνει το σουτ και τον Μπόζοβιτς να διώχνει και πάλι με το πόδι. Και στο 86′ οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 όταν ο Τσάβες έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, πήρε μέτρα και έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ με τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Αργεντινός είχε και πάσα αριστερά του στον Βιγιαφάνιες και ίσως αυτή να ήταν καλύτερη επιλογή.

Δοκάρι και γκολ ο Μολίνς

Άτυχος στάθηκε και ο Παναθηναϊκός στο 89′ όταν ο Χατζηγιοβάνης μπήκε ωραία από τα αριστερά, έκανε την ντρίπλα, ανατράπηκε σε μια φάση όπου ο Ζαχαριάδης δεν είδε το πέναλτι πάνω στο νεαρό άσο. Η μπάλα έφτασε στον Μολίνς που έκανε απευθείας το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Οι πράσινοι “κλείδωσαν” τη νίκη στους στο τελευταίο λεπτό του αγώνα όταν ο Χίλιεμαρκ είδε όμορφα τον Μολίνς μέσα στη περιοχή με τον Σουηδό να γυρνάει και με άψογο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

  1. Παναθηναϊκός 3  (2-0)
  2. Παναχαϊκή 3 (1-0)
  3. ΑΕΛ 0 (0-2)
  4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (0-1)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Γουάλας. Στο 68′ της αναμέτρησης η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ και ο Γουάλας το εκτέλεσε με πανέξυπνο τρόπο απευθείας. Ο άσος της Λάρισας έστειλε την μπάλα πάνω στη συμβολή των δοκών και αν σε εκείνο το σημείο γινόταν το 1-1 δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τη Μακεδονία.  Καλή η διαιτησία του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά υπήρχαν δυο φάσεις που του διέφυγαν. Η μια ήταν μια κλωτσιά του Μολέντο στο 87′ της αναμέτρησης που είχε διώξει αρχικά τη μπάλα και θα μπορούσε να τιμωρηθεί μέχρι και με κόκκινη και η δεύτερη είναι η ανατροπή του Χατζηγιοβάνη  που δεν υπέδειξε πέναλτι στο 89′.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τσάβες. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Αργεντινό, ιδίως όταν έβγαινε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από εκεί σκόραρε, από εκεί δημιούργησε και από εκεί απείλησε. Είχε όρεξη και διάθεση και έτρεχε μέχρι και το 90′ της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να αποσπάσει το χειροκρότημα της εξέδρας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ινσούα. Θετικό ντεμπούτο για τον Αργεντινό ποδοσφαιρική. Ήταν πολύ καλός σε όλο το 90λεπτο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Λουτσιάνο. Σε μια ανύποπτη φάση και εντελώς ανενόχλητος ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας. Ο μέσος του τριφυλλιού χτύπησε το αριστερό του γόνατο και οδηγήθηκε απευθείας για εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις