ΛΑΡΙΣΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς το θέμα του δημοτικού σχολείου Σωτηρίτσας

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αγιάς, αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση για κατάργηση του δημοτικού σχολείου Σωτηρίτσας και μεταφορά του στη Μελιβοία, στο δημοτικό συμβούλιο στις 23 Δεκέμβρη 2016, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πολιτική και κοινωνική ποιότητα αυτής της δημοτικής αρχής.

Αμέσως μετά το δημοτικό συμβούλιο  με πρωτοβουλία μας έγινε επαφή με γονείς μαθητών της περιοχής όπου τονίσαμε την ανάγκη οργανωμένου και μαζικού αγώνα για την ανατροπή αυτής της απόφασης. Αναδείχτηκε μέσα από κείνη τη συζήτηση ότι μόνο ο αγώνας και η συσπείρωση των γονέων γι αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

‘Όπως είχαμε τονίσει και στην αντίστοιχη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

αλλά και στην επαφή μας με γονείς της περιοχής Σωτηρίτσας :

  • Αποτελούσε μία ύποπτη κίνηση που έδειχνε διάθεση αιφνιδιασμού διότι το θέμα αυτού του σχολείου δεν συμπεριλαμβανόταν στις εισηγήσεις που μας είχαν αποσταλεί ούτε ήταν εισήγηση της διοίκησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προφανώς η δημοτική αρχή πίστευε ότι με αυτή τη μέθοδο θα απαλλασσόταν από τη μαζική παρουσία των κατοίκων της περιοχής στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα αντιμετώπιζε τις αντιδράσεις τους.

  • Με επιχειρήματα περί ακαταλληλότητας του σχολικού κτιρίου, αναλογίας μαθητών που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών και υποβαθμισμένου διδακτικού έργου προσπάθησε να στηρίξει την απόφαση.

Αλήθεια, μετά από τόσα χρόνια, τώρα έγιναν ακατάλληλες οι υπάρχουσες υποδομές ;

Η υπαρκτή υποβάθμιση του διδακτικού έργου, σε όλη τη χώρα, είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης μαθητών από οικογένειες οικονομικών μεταναστών και όχι από την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις του συστήματος ;

Η ακαταλληλότητα των σχολικών κτιρίων αντιμετωπίζεται με το κλείσιμο των σχολείων ή με την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για την βελτίωσή τους ;

Ποιο ρόλο έπαιξε και παίζει η δημοτική αρχή γι αυτές τις διεκδικήσεις ;

Η δημοτική αρχή είναι υπερθεματιστής των πολιτικών που περικόπτουν δαπάνες για την παιδεία και υγεία του λαού, είναι σε πλήρη ταύτιση με την εκάστοτε κυβέρνηση του συστήματος όπως και η σημερινή που ταχύτατα αποδέχθηκε την “γνωμοδότηση”

του δημοτικού συμβούλιου και με το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο την επικύρωσε άλλα προχωράει και σε εκφοβισμούς-εκβιασμούς απέναντι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη, θα θέσουμε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης την επανεξέταση και ακύρωση της απόφασης για το δημοτικό σχολείο Σωτηρίτσας. Καλούμε τους γονείς μαθητών της περιοχής να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο και να πιέσουν και αυτοί με τον τρόπο τούς ώστε και να συζητηθεί το θέμα αλλά και να αλλάξει η απόφαση.

Τίποτα δεν πάει χαμένο, τίποτα δεν είναι ανίκητο ή οριστικό. Με την μαζική και οργανωμένη δράση μας μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, να δημιουργήσουμε τους όρους για την οριστική ανατροπή και αυτών που εξυπηρετούνται από αυτές, την πλουτοκρατία».

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγιάς

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις