ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα στη Λάρισα – Η πρόβλεψη για την Τρίτη

Τη δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα «έπιασε» τη Δευτέρα η Λάρισα, καθώς το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και 40,1 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο καλύτερη αναμένεται η κατάσταση αύριο Τρίτη, ενώ θα δροσίσει από την Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για την Τρίτη:

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, αρχικά στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη σε πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 15 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 33, και στην Κρήτη από 21 έως 36.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και τοπικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις