ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση υποδοχής νέων μαθητών στο Σχολείο της φυλακής

Τελετή έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου και εκδήλωση υποδοχής νέων εκπαιδευόμενων πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας, το σχολείο που λειτουργεί μέσα στη φυλακή της πόλης.

Μετά τον αγιασμό από τον ιερέα της φυλακής π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, δύο εκπαιδευόμενοι εξήγησαν γιατί επιλέχθηκε ως φετινό σύμβολο ο γλάρος: γιατί είναι αγγελιοφόρος, δηλώνει την ελευθερία, είναι το σύμβολο της θάλασσας που τόσο μας λείπει, γιατί μ’ ανοιγμένα φτερά ζυγιάζει τον κόσμο και ακίνητος ισορροπεί. Επίσης, συντονίζει τη βουτιά του στο ψάρεμα, ταξιδεύει ακολουθώντας  το πλοίο των ονείρων του, γνωρίζει πως να ζήσει την ευτυχία…

«Από αυτόν μάθαμε ότι τη λευτεριά στην πτήση δεν την περιορίζει τίποτα. Ζηλεύουμε το γλάρο. Κι επειδή δεν μπορούμε να πετάξουμε στέλνουμε εκεί ψηλά τη σκέψη μας. Γιατί η η σκέψη είναι το καλύτερο φτερό. Θα το καταλάβετε καλά σε τούτο το σχολείο», τόνισαν χαρακτηριστικά απευθυνόμενοι προς τους άλλους εκπαιδευόμενους.

Ακολούθως, ένας απόφοιτος του σχολείου μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες του, ζήτησε να δοθεί συνέχεια στις σπουδές και μετά την αποφοίτηση από το ΣΔΕ και συμβούλεψε τους νέους να αγαπούν το σχολείο και να σέβονται τους κανόνες του.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης εκπαιδευόμενοι έδειξαν με ένα δρώμενο ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή στη συμπεριφορά πριν και μετά το σχολείο δείχνοντας ότι πρέπει να αφήσουν έξω από αυτό συνήθειες και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σ’ αυτό. Στο τέλος τοποθέτησαν μια ταινία στην είσοδο του σχολείου με την επιγραφή: Προσοχή εδώ υπάρχουν όρια!

Στο τέλος όλοι οι εκπαιδευόμενοι παρέλαβαν από μια κάρτα με έναν γλυπτό γλάρο και ευχές που ετοίμασαν μαθητές του θερινού σχολείου και κεράστηκαν γλυκά και αναψυκτικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, η διοίκηση του Κ.Κ. Λάρισας, η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, πρώην και νυν εκπαιδευτές του σχολείου κ.α..

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις