ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο λογαριασμοί των Λαρισαίων αγροτών διαψεύδουν τη ΔΕΗ που… διαψεύδει τις αυξήσεις!

Θύελλα διαμαρτυριών από Λαρισαίους αγρότες ξέσπασε η παραλαβή των εκκαθαριστικών της ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο, στα οποία είδαν “φουσκωμένους” λογαριασμούς λόγω – όπως υποστηρίζουν – του ότι πλέον πληρώνουν και οι ίδιοι για τους λογαριασμούς άρδευσης, εισφορά υπέρ νησιών, κοινωνικού τιμολογίου, πολυτέκνων αλλά και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της όμως η ΔΕΗ έσπευσε να διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας από την πλευρά της πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αύξησης.

Εντούτοις, οι λογαριασμοί που προσκόμισαν αγρότες στο onlarissa.gr μάλλον έρχονται να ενισχύσουν την καταγγελία τους, ότι δηλαδή στα προηγούμενα ειδοποιητήρια πληρωμής που αφορούσαν την ηλεκτροδότηση των αρδευτικών τους γεωτρήσεων δεν υπήρχαν οι επίμαχες χρεώσεις, οι οποίες αυξάνουν το ποσό πληρωμής μεσοσταθμικά κατά περίπου 26%.

Μία διαφορετική διάσταση στο θέμα δίνει με δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο γνωστός Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδερόπουλος: “Σε κανέναν λογαριασμό δεν υπήρχε αναφορά γι’ αυτές τις δύο χρεώσεις την τελευταία διετία. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε αγροτικό τιμολόγιο χρέωση για κοινωνικό τιμολόγιο, νησιά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ΔΕΗ λέει πως δεν υπάρχει αύξηση κι αυτό γεννά ερωτήματα. Γιατί τώρα ξαφνικά μπήκαν αυτές οι ενδείξεις στις χρεώσεις; Δηλαδή μας χρέωναν και στο παρελθόν χωρίς όμως να γνωρίζουμε το γιατί; Μήπως τελικά η τρόικα τους ανάγκασε να ξεκαθαρίσουν από που και τι εισπράττουν ενόψει της πώλησης μέρους της Επιχείρησης;” διερωτήθηκε.

 

Δείτε έναν περυσινό λογαριασμό:

Δείτε και τον τωρινό:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις