ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε με χαμόγελα και αισιοδοξία ο Γυμναστικός – ΦΩΤΟ

Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα η οποία εξέπεμπε αισιοδοξία, ξεκίνησε την προετοιμασία του το απόγευμα της Δευτέρας ο Γυμναστικός Λάρισας- Φάρος, στο ανακαινισμένο κλειστό της Νεάπολης.

Όλοι οι παίκτες έδωσαν το παρών στο γήπεδο, εκτός του Κένι Χολ ο οποίος θα βρίσκεται στη Λάρισα την Πέμπτη προκειμένου να ενσωματωθεί και εκείνος στην ομάδα, ενώ αναμένονται άλλες πέντε μεταγραφές για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Στην «πρώτη» δεν έδωσε το παρόν ο προπονητής της ομάδας κ. Θανάσης Σκουρτόπουλος, καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα αντρών της Ελλάδας στης οποίας το τεχνικό τιμ ανήκει, επίσης.

Ήταν όμως εκεί ο γενικός διευθυντής κ. Παρασκευάς Μουρατίδης, καθώς επίσης οι βοηθοί προπονητή κ.κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γιάννης Διαμαντάκος, όπως και ο γυμναστής κ. Χρήστος Χαλίτσιος.

Παρούσα και η διοίκηση με τον πρόεδρο κ. Δασταβρίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Τέλιο, τα μέλη κ.κ. Ζ. Τσουμάνη, Π. Τσουμάνη και τον κ. Ζήγρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Κώστας Δασταβρίδης (Πρόεδρος): «Σήμερα φαίνεται ότι η προσπάθεια που κάναμε το προηγούμενο τρίμηνο, ολοκληρώνεται. Η ομάδα είναι έτοιμη, υπάρχουν πολλά δικά μας, παιδιά που διακρίθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε επίσης διεθνείς παίκτες που έπαιξαν στην Ευρώπη και διακρίθηκαν και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Εμείς αυτό που είχαμε να κάνουμε σχετικά με την οργάνωση της ομάδας, νομίζω πως ολοκληρώσαμε και το δείχνουμε. Σαφώς υπολείπονται πολλά, αλλά η προσπάθεια δεν σταματάει και θέλω να πιστεύω πως μέχρι την αρχή του Κυπέλλου θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα έτσι ώστε να μην έχουμε καμιά έλλειψη.

Υπάρχουν φιλοδοξίες και θέλω να πιστεύω πως η χρόνια θα είναι χαμογελαστή για την ομάδα και πως η Λάρισα θα αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε, θέλουμε να μας στηρίξει, να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος για να δει μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα θα πάνε καλά. Η Λάρισα χρειαζόταν το μπάσκετ, εμείς κάναμε μια αρχή, να φέρουμε το μπάσκετ επιπέδου Α1 στη Λάρισα, ήρθε, και φροντίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θέλουμε λοιπόν να το νιώσουν αυτό οι συμπολίτες μας και να έρθουν να δούνε την ομάδα, θεωρώ πως θα μείνουν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάνουμε. Θέλουμε την βοήθειά τους».

Παρασκευάς Μουρατίδης (Γενικός Διευθυντής): «Η ομάδα αυτή έχει μια μεγάλη ιστορία και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία ενός συλλόγου, ανεξάρτητα με το πώς έχει γίνει η σύνθεσή της. Ήρθα στην Λάρισα γιατί αγαπώ αυτή την πόλη, έχω περάσει εδώ πάρα πολύ ωραία χρόνια, σίγουρα και δύσκολες στιγμές. Είναι ένα νέο ξεκίνημα αυτής της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η ομάδα να έρθει για να μείνει και όχι να κάνει το ασανσέρ. Τηρεί όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να καταφέρει αυτόν τον τελικό στόχο γιατί νομίζω ότι χτίζουμε μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, αλλά όλα αυτά φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να έχουμε υγεία και με την βοήθεια και την συμπαράσταση των φιλάθλων και των ανθρώπων της πόλης αυτής που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και δικαιούται να έχει μια ομάδα στην Α1, θα μπορέσει στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Θα αποκτήσουμε άλλους τρεις ξένους παίκτες και πιθανότατα έναν ή δυο ακόμη Έλληνες.

Επίσης να σημειώσουμε ότι ο τεχνικός μας ο κ. Σκουρτόπουλος απουσιάζει διότι βρίσκεται με την Εθνική ομάδα (assistant coach) κάτι που αποτελεί τιμή για την ομάδα μας. Το πότε θα έρθει να αναλάβει δράση θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωράει η Εθνική. Εμείς χαιρόμαστε να προχωράει η Εθνική, παράλληλα όμως θα αργοπορήσει να επιστρέψει στον Γυμναστικό. Δεν πειράζει όμως διότι εδώ υπάρχουν οι άνθρωποι που θα στηρίξουν στην ομάδα και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».

ΠΑΙΚΤΕΣ

Αναστάσιος Σπυρόπουλος: «Είναι πολύ σημαντικό για τη Λάρισα που έχει ξανά μια ομάδα στην Α1, τον Γυμναστικό, μια ιστορική ομάδα. Επέστρεψε στην Α1 μετά από αρκετά χρόνια και η Λάρισα και όλη η πόλη έχει δείξει ότι έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Ευχόμαστε να έχουμε τον κόσμο κοντά όλη την χρονιά και να έχουμε μια σεζόν χωρίς τραυματισμούς, με υγεία και να επιτευχθούν οι στόχοι νωρίς».

Βασίλης Μουράτος: Ξεκινάει σήμερα ένα πολύ ωραίο ταξίδι για εμάς, μια πολύ νεανική ομάδα. Έχουμε γνωριστεί με τα παιδιά, είναι οι πρώτες μας μέρες εδώ, εγκατασταθήκαμε και στα σπίτια μας. Νομίζω θα μας βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι είμαστε όλοι άτομα ίδιας ή παρόμοιας ηλικίας για να δεθούμε περισσότερο, να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε».

Γιώργος Διαμαντάκος: «Ξεκινάει μια ομάδα από την αρχή, με νέα παιδιά που δεν έχουν πολύ εμπειρία στην κατηγορία, αλλά η απουσία εμπειρίας καλύπτεται από το κίνητρο και την όρεξη που έχουμε όλοι μας για να παίξουμε στην κατηγορία. Είναι μια ομάδα με πολύ καλά παιδιά, ο προπονητής είναι εξαιρετικός, έχουμε δουλέψει και στο παρελθόν και τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή και ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει και ελπίζουμε με το αποτέλεσμα, να τον δικαιώσουμε».

Γιάννης Βαβάτσικος: «Σαν Λαρισαίος θέλω να πω ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 110% των δυνάμεών μας για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.  Καλώ τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια γιατί ήρθε μια στιγμή για τον Γυμναστικό Λάρισας να πρωταγωνιστήσει ξανά στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας».

Γουίλι Κόννερ: Είναι μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους αθλητές, αλλά όλοι διαλέξαμε να έρθουμε εδώ για έναν λόγο και αυτός ο λόγος είναι να βοηθήσουμε όλοι από την πλευρά μας να κάνουμε μια καλή ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτόν θα δουλέψουμε όλοι βοηθώντας ο ένας τον άλλο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις