ΚΟΣΜΟΣ

Σύροι πρόσφυγες ονόμασαν την κόρη τους… Άνγκελα Μέρκελ

Ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων στη Γερμανία ονόμασε το νεογέννητο κοριτσάκι του «Άνγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την καγκελάριο για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε το 2015.

«Το πρώτο όνομα του κοριτσιού είναι Άγγελα, το δεύτερο Μέρκελ. Με αυτήν την απόφασή τους οι γονείς ήθελαν να δείξουν πόσο ευγνώμονες είναι απέναντι στην καγκελάριο», εξήγησε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ζανκτ Φραντσίσκους, στην πόλη Μίνστερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου. Έχει ύψος 53 εκατοστά, ζυγίζει 3,9 κιλά και είναι το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Η μητέρα της, η Άσια Φαράι και ο πατέρας, ο Χαλίντ Μουχάμεντ, έφτασαν στη Γερμανία με τα άλλα τέσσερα παιδιά τους στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Η… συνονόματη καγκελάριος θα παραστεί αύριο στο Μίνστερ σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Μολονότι η δημοτικότητά της μειώθηκε πέρσι, καθώς πολλοί Γερμανοί εξέφραζαν φόβους για το πώς θα μπορούσε η χώρα να ενσωματώσει πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με διαφορά έως και 15 μονάδων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες στη Γερμανία τιμούν μ’ αυτόν τον τρόπο την καγκελάριο. Τον Φεβρουάριο του 2015 γεννήθηκε στο Ανόβερο η Άνγκελα Μέρκελ Άντε, η μητέρα της οποίας ήταν μετανάστρια από την Γκάνα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις