ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί σε τροχαίο γνωστός καρδιοχειρουργός και η σύζυγός του!

Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της Ιατρικής. Ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας έχασε την ζωή του μαζί με την σύζυγό του Κλώντια σε τροχαίο που έγινε το απόγευμα της 20ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος γνωστός καρδιοχειρουργός στις 5 το απόγευμα βγήκε με το αυτοκίνητό του στο ύψος του 36ου χιλιομέτρου Αθηνών – Σουνίου από ανώνυμη οδό και συγκρούστηκε σφοδρά με αυτοκίνητο που ήταν επι της Αθηνών – Σουνίου.

Επι τόπου έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον καρδιοχειρουργό και την σύζυγό του στο Ασκληπιείο Βούλας. Οι γιατροί έκαναν επι 6 ώρες υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους κρατήσουν στην ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Ο Χρήστος Λόλας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου και εξειδικεύθηκε στη γενική χειρουργική. Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε επί μια πενταετία στην καρδιοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Oregon των ΗΠΑ και έλαβε τον τίτλο του Associate Professor.

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και του ανατέθηκε η οργάνωση και λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έγινε υφηγητής και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 ανέλαβε διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός εγκαινιάζοντας το 1990, με την πρώτη επιτυχή καρδιακή μεταμόσχευση, το πρώτο πρόγραμμα καρδιακών μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Είχε γράψει βιβλία και είχε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά και μη περιοδικά και στον ημερήσιο Τύπο. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων εταιρειών και συμμετείχε σε ιατρικές αποστολές σε βαλκανικές χώρες και στην Κίνα όπου διενήργησε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Από τις πιο σημαντικές εξωιατρικές δραστηριότητές του ήταν ο αθλητισμός. Παλαιός παίκτης μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και ερασιτέχνης golfer, διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου Golf Γλυφάδας.

Συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα, τόσο στο Τόκυο για τη Χρυσή Ολυμπιάδα όσο και στην επιτυχή προσπάθεια της Λωζάνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, διατελέσας Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Athoc 2004.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις