ΘΕΣΣΑΛΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο ισχύει για αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται για αύριο Τρίτη (22-08-2017), από τις πρώτες πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας, να ενταθούν και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:
Η Κεντρική Μακεδονία, (κυρίως η Χαλκιδική), η Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:

Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις